Новини
2 Травня 2019
1 759

Український стартап Nuka зібрав на Kickstarter більше $26 тис

Необхідна сума вже є, а до кінця кампанії залишилося більше місяця

30 квітня український стартап Nuka, що займається виробництвом “вічної канцелярії”: спеціального блокнота, в якому можна стирати непотрібну інформацію, та олівця, зробленого зі сплаву п’яти металів, запустив кампанію на Kickstarter.

За першу добу стартапу вдалося зібрати потрібну суму – $20 тис. На момент написання новини користувачі пожертвували вже майже $26,3 тис. До кінця кампанії ще 43 дні, повідомляється на сайті Kickstarter.

Особливість канцелярії від Nuka полягає у тому, що блокнот не рветься та не намокає при контакті з вологою, записи в ньому можна зберігати в цифровому форматі, використовуючи додаток Nuka. До речі, нещодавно розроблений стартапом олівець отримав Red Dot Awards – престижну щорічну премію у сфері дизайну.

Компанію Nuka заснували 17-річні Катерина Михалко і Микита Владикін, а також 20-річний Євген Шило. До запуску кампанії на Kickstarter команда готувалася 2 роки, а сам старт з різних причин переносили 9 разів.

“Ми хотіли зробити все ідеально. Якщо наважувалися на PR активність, то відправляли продукти в космос з командою з 20 чоловік. І не один, а два рази канцелярія літала в стратосфері (самій смішно, що я не жартую). Якщо нам потрібно було визначити цільову аудиторію – ми робили презентацію-опис на 300 слайдів», – розповіла Катерина Михалко.

І додала, що компанія працювала з кращим дизайнером, в результаті чого олівець виграв RedDot. “Але навіть в цей момент ми не зважилися запустити кампанію. Вчора ми прийшли в офіс в 13, а пішли о 8 ранку наступного дня. Адже можна зробити ще краще. Сьогодні ми нарешті запустили Kickstarter сторінку”, – написала співзасновниця проекту вдень запуску кампанії на своїй сторінці у Facebook.

Наразі на Kickstarter можна оформити попереднє замовлення на канцелярський набір за “ранньою” цінною у $59. Доставити продукцію обіцяють ближче до кінця 2019 року – в листопаді.

Раніше Investory News писали, що стартап Nuka пройшов конкурс для участі в Consumer Electronics Show (CES) – виставці  у Лас-Вегасі, на якій щороку демонструють найцікавіші новинки зі світу електроніки. Наприклад, минулого року в українському павільйоні на CES було представлено 10 стартапів. А у 2017 році з восьми команд – сім отримали інвестиції після її завершення.

Нагадаємо, ще одному українському стартапу – одеській команді AGE, що вивела на Kickstarter другу версію своєї кобури для смартфона Phonster Z, а також сумку Phonster Z Table, вдалося за добу зібрати більшу суму, аніж планувалося з початку.

Окрім того, український стартапу NIXOID Lab, що створив лампові наручні годинники на їх виробництво зібрав біля $54,5 тис. на японському сервісі краудфандингу CampFire, вдесятеро більше, аніж планувалося на початку.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram