Новини
1 Травня 2019
2 506

Український стартап NIXOID Lab зібрав біля $54,5 тис. на японському краудфандингу

Це вдесятеро більше, аніж планувалося залучити на старті кампанії

Український стартап NIXOID Lab створив лампові наручні годинники та на їх виробництво зібрав біля $54,5 тис. на японському сервісі краудфандингу CampFire.

На даний момент кампанія зі збору коштів завершена. В кінцевому результаті стартапу вдалося зібрати більш ніж вдесятеро більше, аніж планувалося на початку – першочергово розробники стартапу за мету ставили залучення $5 тис. (близько 550 тис. єн), повідомляє сервіс краудфандингу CampFire.

Модель Glower

За інформацією AIN.UA, український стартап збирав кошти на три моделі – Nixoid, Glower і Era VFD, особливість яких полягає в використанні символьних ламп ІН-16 і ІВ-9, що були створені ще в СРСР для зображення часу.

Команда стартапу пояснює такий крок дизайнерським рішенням і прагненням використовувати старі технології.

“Це суміш рідких компонентів і сучасної електронної бази”, – коментують автори. Між собою моделі відрізняються габаритами, типом ламп і принципом роботи.


Модель Nixoid

Видання зазначає, що це вже друга краудфандингова кампанія NIXOID Lab. У вересні 2018 року стартап зібрав $46 тис. на Kickstarter.

“Близько половини замовлень – з Японії. З командою зв’язалися представники сервісу CampFire і запропонували провести додатковий збір коштів”, – розповіли в компанії.


Модель Era VFD

На даний момент NIXOID Lab працює над створенням нових моделей та вдосконалює технології, що вже існують. Крім цього, команда розширює виробництво та укладає контракти з магазинами “по всьому світу”.

У планах – провести ще одну кампанію на Kickstarter з новими моделями, які отримають оновлений механізм роботи та дизайн.

Нагадаємо, це вже не вперше, коли українським стартапам вдається залучити великі суми. Так, взимку цього року одеська команда AGE менш ніж за добу зібрала понад $30 тис. на Kickstarter. При тому, що за мету компанія ставила всього $5 тис.

Також Investory News повідомляли, що генеральний директор і співзасновник Kickstarter Перрі Чен подав у відставку. Про це він повідомив в день, коли співробітники компанії оголосили про приєднання до місцевої профспілки.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram