Новини
11 Липня 2019
968

Українці склали близько 80% нелегальних іноземних працівників у Чехії

На кінець 2018 року в Чехії було працевлаштовано більше 121 тис. громадян України

Кількість нелегальних трудових мігрантів, які прибули в Чехію з країн, що не входять до складу Євросоюзу, збільшилася за рік майже на 100%. Найбільше серед них громадян України,  повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Radio Praha.

За офіційними даними Міністерства праці та соціальних справ, 2018 року у Чехії нелегально працювали 3800 іноземців. В країні вже третій рік працює програма “Режим Україна”, але близько 80% нелегальних працівників були саме українцями. Проблема полягає в низькій гнучкості офіційної системи працевлаштування українців гадають в Економічній палаті.

“Незаконне залучення іноземців до трудової діяльності пов’язано також з тим, що роботодавці прагнуть укластися в терміни виконання виробничих замовлень, і тому готові ризикувати”, – йдеться в доповіді Мінпраці.

Торік працівники відомства пред’явили штрафи 500 фірмам на суму, що перевищує 150 мільйонів крон, пише чеське видання E15. Порушення були зафіксовані в ході перевірки 7200 підприємств.

На початку червня чеський уряд подвоїв річну квоту на прийом українських працівників з 19 600 до 40 тис. осіб.

За даними Мінпраці Чехії, на кінець 2018 року в Чехії було працевлаштовано 121 086 громадян України, що становить понад 20% всіх іноземців, які працюють в республіці.

У 2017 року Чехія депортувала понад 1000 громадян України, які незаконно працювали у країні з польськими дозволами на роботу.

Нагадаємо, раніше експерти назвали ТОП-5 причин трудової міграції з України.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram