Новини
21 Лютого 2023
349

Twitter зіткнувся з позовами на $14 мільйонів

Це сталося за час керівництва Ілона Маска

Компанія Twitter Inc. зіткнулася зі зростаючим списком претензій про те, що вона не оплатила свої рахунки, після того, як Ілон Маск очолив компанію.

Орендодавці, консультанти та продавці за останні місяці висунули вимоги про виплати щонайменше в дев’яти судових позовах, а їх скарги становили понад $14 млн плюс відсотки, пише The Wall Street Journal.

Серед повідомлень про прострочення є рахунок-фактура на суму майже $7 тис. за “подарункову коробку для Ілона”, замовлену відділом маркетингу Twitter за кілька днів до того, як 27 жовтня було закрито угоду на $44 млрд.

В одному з дев’яти позовів позивач домагався звільнення, і справа була закрита 17 лютого.

Як зазначається, Маск успадкував рахунки, коли взяв на себе керівництво більш як три місяці тому, і швидко впровадив суворіший контроль за витратами.

З кінця жовтня Twitter зазнав кардинальних змін, оскільки Маск намагався переробити продукт компанії, яка має послужний список втрат грошей і скорочення витрат на тлі відступу рекламодавців і боргових витрат, пов’язаних з угодами. Він різко скоротив штат і заперечував витрати, зокрема $13 млн на рік на харчування співробітників у штаб-квартирі компанії.

Раніше Маск скаржився, що компанія втрачає понад $4 млн на день, і припускав, що банкрутство можливе.

Три позови в США стосуються офісних приміщень, включно зі штаб-квартирою компанії в Сан-Франциско. Орендодавець стверджував, що Twitter не сплатив майже $6,8 млн орендної плати за грудень і січень.

Twitter, який тепер є приватним, більше не повідомляє публічно свої фінансові дані. Минулого року компанія повідомила, що у 2023 році вона заборгувала $239 млн в основному за офісні приміщення та центри обробки даних.

Зокрема, маркетингова компанія Canary LLC, що спеціалізується на виробництві товарів із логотипами технологічних компаній Кремнієвої долини, у позові, поданому в січні, заявила, що Twitter заборгував майже $400 тис. за різну продукцію під своїм брендом.

Деякі з неоплачених рахунків пов’язані з роботою, виконаною компанією, щоб закрити угоду із самим Маском.

Так, керівники Twitter організували чартерні рейси з Нью-Джерсі в Сан-Франциско і назад для директора з маркетингу Леслі Берланда. Позов із цього приводу було подано в грудні до федерального суду Нью-Гемпширу компанією Private Jet Services Group LLC. Вона вимагала виплати $197,73 тис.

Нагадаємо, Twitter розглядає можливість продажу нікнеймів користувачів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram