Новини
24 Березня 2020
920

The New York Times купила стартап для перетворення текстових статей в аудіо

Audm перетворює текстові матеріали в якісний аудіоконтент і дозволяє слухати їх через додаток

Видавничий дім The New York Times (NYT) вирішив приділяти більше часу аудіоконтенту і купив стартап Audm, який перетворює звичайні статті в аудіо (підкасти), повідомляє TechCrunch.

Головна відмінність проекту від конкурентів — професійні актори озвучки замість автоматизованих голосових технологій. Такий контент набагато приємніше слухати.

Audm і до цього працював з NYT, але в більш обмежених умовах. Зараз у видавництва тільки кілька історій 2019 р., які доступні в додатку.

Згідно з даними видавництва, Audm продовжить щотижня випускати історії, причому не тільки від NYT, а й від інших видавництв.

Стартап заснували Райан Вегнер і Крістіан Брінк у 2016 р. Вони закінчили Колумбійський університет у 2007 р. за спеціальностями психологія та розробка програмного забезпечення відповідно. Брінк і Вегнер не були знайомі під час навчання і зустрілися у 2014 р.

Audm брала участь у програмі Y Combinator у 2017 р. У той час Audm працював з цілою низкою видань, зокрема Wired, The Atlantic, Esquire, Harper’s Bazaar, The New York Review of Books, ProPublica, London Review of Books. Судячи з сайту, зараз Audm співпрацює з The Atlantic, Outside, BuzzFeed News, Vanity Fair, The New Yorker, New York, Rolling Stone і TexasMonthly.

The New York Times також встиг попрацювати з Audm. Правда, у стартапа є тільки дві історії з цього видання. Слухати матеріали можна прямо в додатку Audm на iOS і Android. Місячна підписка коштує $8,99, а річна — $59,99.

Як відомо, український стартап Respeecher, який займається створенням цифрових моделей людських голосів, залучив інвестиції від ряду інвесторів з США та України. Лід-інвестором виступив нью-йоркський фонд ffVC. Також в угоді взяв участь фонд ICU Ventures.

Нагадаємо, Фонд Berkshire Hathaway мільярдера Воррена Баффета домовився про продаж свого медіабізнесу BH Media Group компанії Lee Enterprises за $140 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram