Новини
27 Лютого 2020
993

Український стартап оцифровки голосів Respeecher отримав інвестиції від ICU

Сума угоди не розголошується, як і оцінка компанії

Український стартап Respeecher, який займається створенням цифрових моделей людських голосів, залучив інвестиції від ряду інвесторів з США та України. Лід-інвестором виступив нью-йоркський фонд ffVC. Також в угоді взяв участь фонд ICU Ventures, повідомляє прес-служба ICU.

Сума угоди не розголошується, як і оцінка компанії. Відомо, що середній чек ffVC становить до $700 тис., а ICU Ventures — $500 тис. на угоду.

“Розробка компанії дозволяє змінювати голоси й навіть зменшувати акцент. Це відкриває ряд нових можливостей для студій, які створюють фільми, анімацію та відеоігри. Наприклад, використовуючи продукт Respeecher, дублери можуть озвучувати фільми або рекламні ролики голосами знаменитостей без їх безпосередньої участі”, — зазначають в ICU.

Також, на думку інвестора, продукт може допомогти відновити голоси знаменитостей минулих часів із записів їхніх виступів, наприклад, для озвучування аудіокниг або кіно. Крім цього Respeecher планує вихід на ринок колл-центрів вже у 2020 р.

CEO Respeecher Олександр Сердюк заявив, що цей раунд інвестицій дасть компанії можливість масштабувати бізнес — наростити технічний потенціал і продаж, а також вийти на новий ринок.

Respeecher — не перший стартап українського походження в портфоліо ICU. Раніше група вже інвестувала в такі компанії з українським корінням як Petcube, Apostera, 3DLook та Hideez.

ICU Ventures — венчурний фонд з центральним офісом у Києві, що інвестує в технологічні компанії з українськими та східноєвропейськими країнами.

Нагадаємо, український стартап Neoven Electronics, який створив першу у світі портативну піч, в рамках кампанії на Kickstarter зібрав $89 тис. замість очікуваних $20 тис. Компанія готується завершити перший інвестиційний раунд на суму $100 тисяч при оцінці в $1 млн.

А от британський фінтех-стартап Revolut, заснований українцем Владиславом Яценко і росіянином Миколою Строновським, залучив $500 млн в новому венчурному раунді. Стартап отримав оцінку $6 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram