Новини
7 Грудня 2023
302

Український стартап Respeecher отримав $1 мільйон

Компанія відтворює голоси за допомогою ШІ

Український стартап Respeecher, який розробляє синтетичний голос для кіно та AAA-ігор залучив фінансування обсягом $1 млн, яке допоможе компанії розширити свої послуги, повідомляє TechCrunch.

Respeecher став відомим завдяки роботі над такими проєктами, як відтворення голосу Дарта Вейдера і Люка Скайвокера в серіалах “Зоряні війни”. Компанія також співпрацювала з ігровим розробником CD Projekt та уклала угоду з Warner Music для відтворення голосу співачки Едіт Піаф. Respeecher використовує голосові моделі для модифікації мови акторів, створюючи голоси та змінюючи акцент.

Компанія дуже серйозно ставиться до етичних питань, пов’язаних із клонуванням голосу. Вони отримують згоду тих, хто володіє правами на використання голосу, а у разі померлих акторів отримують дозвіл їх сім’ї або власників прав. Respeecher також співпрацює з акторами, які допомагають зробити голос ідеальним за допомогою цінного зворотного зв’язку. Компанія також розробляє синтетичні голоси для людей, які втратили здатність говорити самостійно, що має значний вплив для цих осіб.

У хаотичний час Respeecher зміг залучити $1 млн фінансування від різних інвесторів, зокрема підприємця Гарі Вайнерчука та фонди ffVC Poland, Bad Ideas, ICU та SID Venture Partners. Власники компанії вважають, що вони навчилися бути стійкими та розв’язувати різні проблеми й готові впоратися з перешкодами, які можуть виникнути надалі.

Нагадаємо, стартап Ілона Маска X.Ai прагне залучити $1 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram