Новини
30 Січня 2020
862

Воррен Баффет продає свій друкований бізнес за $140 мільйонів

У зв’язку зі зміною кон’юнктури на газетному ринку мільярдер був змушений продати свою медіаімперію

Фото: Nati Harnik

Фонд Berkshire Hathaway мільярдера Воррена Баффета домовився про продаж свого медіабізнесу BH Media Group компанії Lee Enterprises за $140 млн. Про це повідомляє Bloomberg.

Для закриття угоди Berkshire спочатку надасть Lee приблизно $576 млн під 9% річних. На ці гроші Lee купить медіабізнес фонду і рефінансує свої борги.

Lee Enterprises взяла на себе управління газетним бізнесом Berkshire ще в липні 2018 р. “Нам було абсолютно нецікаво продавати групу (BH Медіа) комусь іншому з однієї простої причини — ми вважаємо, що Lee краще за всіх здатна справлятися з будь-якими проблемами”, — зазначив Баффет.

Згідно з повідомленням, BH Media працює в 10 штатах США і володіє 30 щоденними газетами, а також 49 щотижневими виданнями та 32 іншими друкованими продуктами. У 2019 виручка групи по EBITDA (до вирахування відсотків, податків і амортизації) склала $47,4 млн.

За інформацією видання, групі, зокрема, належать Omaha World-Herald (газета Омахи — рідного міста Баффета) і Buffalo News, якою мільярдер володів понад 40 років.

За даними оновлюваного в реальному часі рейтингу Forbes Real-Time, Баффет займає четверте місце в списку найбагатших людей планети зі статком $89 млрд.

У минулому році мільярдер заявив, що зменшення кількості реклами призведе до закриття більшості газет. Він підкреслив, що на американському ринку можуть залишитися тільки The New York Times, The Washington Post і The Wall Street Journal. Роком раніше обсяг тиражів американських газет досяг мінімуму з 1940 рр..

Продаж BH Media — незвичайний крок для Berkshire, пише видання, оскільки Баффет традиційно тримається за куплений бізнес. В кінці 2019 р. Berkshire продав свій страховий бізнес. При цьому фонд як і раніше не продає інший бізнес — поширювані комівояжерами пилососи Kirby і видавця енциклопедій World Book.

Як писали раніше Investory News, Forbes назвав найуспішніших бізнесменів десятиліття, серед яких і Ворррен Баффет. Стратегія Баффетта, яку він запозичив з випадково купленої в Університеті Небраски книги: “купуй і тримай акції вічно”, виявилася однією з найбільш успішних стратегій в історії.

Нагадаємо, американська холдингова компанія Berkshire Hathaway, що належить легендарному “інвестору з Омахи”, Воррену Баффетту у третьому кварталі відзвітувала про рекордний прибуток, що збільшився на 14% до $7,86 млрд. Ліквідні кошти компанії зросли до $128 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram