Новини
9 Липня 2020
1 073

Воррен Баффет знову пожертвував на благодійність: Цього разу $2,9 мільярда

Інвестор розподілив 15,9 мільйона акцій Berkshire Hathaway між п’ятьма фондами

Воррен Баффет передав акції Berkshire Hathaway Фонду Білла та Мелінди Гейтс (Bill and Melinda Gates Foundation), благодійному фонду, який заснувала його покійна дружина Сьюзен Томпсон Баффет (Susan Thompson Buffett Foundation) і трьом благодійним організаціям, якими керують його діти – Говард (Howard G. Buffett foundation), Пітер (NoVo Foundation) і Сьюзен Баффет (Sherwood Foundation), повідомляє The New York Times.

“Це було 15-е щорічне пожертвування Баффета з 2006 року, за цей час він подарував фондам близько $37 млрд. При цьому йому все ще належать 248 тис. акцій Berkshire Hathaway класу А на суму близько $67 млрд”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що після смерті Баффета, гроші надходитимуть у фонди ще 12 років.

Видання зазначає, що Баффета часто звинувачують у тому, що він жертвує гроші заради отримання пільг за податками. “Цього року він розкрив їх розмір: його податок на прибуток зменшувався всього на 43 центи за кожну $1 тисячу, яку було пожертвувано благодійним фондам”, – пише видання.

У своєму останньому листі акціонерам Berkshire Hathaway Баффет також зазначив, що минулого року компанія заплатила $3,6 млрд федеральних податків, що становить 1,5% від усього прибуткового податку, сплаченого корпоративною Америкою у 2019 році.

До речі, у 2010 році Баффет спільно з Біллом і Меліндою Гейтс запустили кампанію The Giving Pledge (Клятва дарування). Сенс цієї ініціативи в тому, щоб спонукати найбагатших людей, а також їх сім’ї жертвувати більшу частину своїх статків на благодійність протягом свого життя або після смерті.

Нагадаємо, минулого року Воррен Баффет жертвував акції своєї інвесткомпанії Berkshire Hathaway на суму близько $3,6 млрд.

А ще днями мільярдер придбав за $9,7 млрд газові активи енергетичної компанії США Dominion Energy. З цією угодою для інвестора закінчиться період відносного затишшя на інвестиційному полі з початку пандемії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram