Новини
2 Липня 2019
802

Цінні жертви: Воррен Баффет віддав на благодійність $3,6 млрд

Загалом мільярдер передав на благодійні потреби понад $30 млрд 

Один з найбагатших бізнесменів світу Воррен Баффет жертвує акції своєї інвесткомпанії Berkshire Hathaway на суму близько $3,6 млрд п’яти благодійним організаціям, в тому числі фонду Білла Гейтса і його дружини Мелінди Гейтс. Про це компанія повідомила в прес-релізі.

Баффет передає акції в Фонд Білла і Мелінди Гейтс (Bill & Melinda Gates Foundation), що опікується проблематикою охорони здоров’я, освіти й бідності, Фонд покійної дружини Susan Thompson Buffett Foundation, що надає освітні гранти студентам, а також до трьох фондів своїх дітей: Sherwood Foundation, Howard G. Buffett Foundation і NoVo Foundation.

Акції Berkshire Hathaway класу “A”, які дають інвесторам більше прав голосу, оцінюються в понад $321 за акцію. Акції класу “B”, які обслуговують середніх інвесторів, оцінюються за більш доступною ціною – близько $214. Berkshire Hathaway конвертує 11,250 тис. акцій класу “A” в 16,8 млн акцій класу “B”. Загальна сума запланованого вкладення – $3,6 млрд.

У 2006 р. Баффет, якому сьогодні 88 років, пообіцяв пожертвувати на благодійність 85% своїх акцій Berkshire Hathaway. Минулого року він зробив пожертву на суму $3,4 млрд.

З урахуванням останнього пожертвування, Баффет вже передав на благодійні потреби 45% належних йому у 2006 р. акцій загальному сумою близько $34 млрд.

Фонд також заявив, що планує продати 60 млн акцій Berkshire до 30 червня 2020 р., щоб направити гроші на благодійність.

Баффет є найбільшим акціонером Berkshire, на 30 червня цього року йому належало 37,4% акцій класу “A” компанії.

Як відомо, мільярдер Джордж Сорос, спадкоємиці Ріган Пріцкер та Ебігейл Дісней, співзасновник Facebook Inc. Кріс Хьюз, а також ще кілька заможних американців написали відкритого листа політикам, в якому пропонують ввести такий податок, що усуне нерівність і забезпечить фінансування для розв’язання проблем, пов’язаних зі зміною клімату, і питань охорони здоров’я.

Investory News підготували підбірку цікавих історій про найвідоміших інвесторів у світі – одних із найперших у двадцятому сторіччі.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram