Новини
25 Червня 2019
1 045

Джордж Сорос та інші заможні американці пропонують обкласти їх податком

За оцінками мільярдерів, за 10 років надходження від цього податку можуть скласти близько $3 трлн

Фото: IMF/Michael Spilotro

Мільярдер Джордж Сорос, спадкоємиці Ріган Пріцкер та Ебігейл Дісней, співзасновник Facebook Inc. Кріс Хьюз, а також ще кілька заможних американців написали відкритого листа політикам, що висувають свої кандидатури на президентські вибори у 2020 р., в якому пропонують ввести такий податок, що усуне нерівність і забезпечить фінансування для розв’язання проблем, пов’язаних зі зміною клімату, і питань охорони здоров’я. Про це пише видання Bloomberg.

“Ми звертаємося до всіх кандидатів в президенти, будь-то республіканці або демократи, з проханням підтримати введення помірного податку на майно для найбагатших американців – тих, хто представляє багату десяту частину багатого одного відсотка американців. Основу податкових надходжень повинні складати гроші громадян США, впевнених у фінансовому відношенні, а не людей із середнім і низьким доходом”, – пишуть автори листа.

Судячи з тексту листа, кандидати в президенти від демократів Елізабет Воррен, Піт Буттіджіч і Бето О’Рурк підтримують цю ідею. Воррен пропонує ввести 2%-й податок на активи обсягом від $50 млн і по 3 центи з $1, якщо вартість активів перевищує $1 млрд.

“Якщо у вас є $49,9 млн, або менше, ви не платите цей податок”, – уточнюється в повідомленні.

За оцінками авторів листа, за 10 років надходження від цього податку можуть скласти близько $3 трлн.

Однак, з ідеєю про податок на багатство згодні не всі демократи, оскільки багато хто вважає, що буде складно об’єктивно оцінити вартість таких об’єктів майна, як твори мистецтва і коштовності. Деякі також побоюються, що такий податок буде неконституційним, оскільки уряд США може оподатковувати лише доходи, а не власність.

Нагадаємо, американський інвестор Джордж Сорос придбав частку в 2,7% таксі-сервісу Lyft. З моменту виходу компанії на IPO 29 березня вона переживала різкі коливання в ціні акцій. Зараз одна акція коштує $71,64. Продавцем частки в Lyft виступив інвестор-мільярдер Карл Айкан (Carl Icahn), який свого часу вкладався в Apple, Netflix та PayPal.

Раніше Investory News писали про найвідоміших в історії США інвесторів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram