Новини
6 Липня 2020
868

Енергетична компанія США Dominion Energy продає газові активи інвестфонду Воррена Баффета за $9,7 мільярда

З цією угодою для мільярдера закінчиться період відносного затишшя на інвестиційному полі з початку пандемії

Dominion Energy, що є другою найдорожчою енергетичною компанією США, вирішила продати свої газові активи інвестиційному фонду Berkshire Hathaway Воррена Баффета за $9,7 млрд враховуючи борги, повідомляє The Wall Street Journal. 

“Сума боргів становить $5,7 млрд”, – уточнює Bloomberg. І додає, що купуючи активи, Berkshire Hathaway отримає понад 12,4 тис. км газопроводів і близько 900 куб. м сховищ для природного газу. Угода також включає 25% у підприємстві зі зрідження природного газу в штаті Меріленд, найбільший власник якого Dominion Energy.

“З цією угодою для Баффетта закінчиться період відносного затишшя на інвестиційному полі з початку пандемії. Крім того, придбання активів Dominion Energy стане найбільшим для Berkshire Hathaway з часів купівлі Precision Castparts у 2016 році за $37 млрд”, – вказує агентство.

Разом із Duke Energy компанія фінансувала проєкт будівництва трубопроводу Atlantic Coast. Одночасно з повідомленням про продаж активів Dominion Energy підприємства виступили зі спільною заявою, що вирішили не брати участь в будівництві Atlantic Coast через безперервні затримки, пов’язані з регулюванням, і невизначеністю фінансових витрат.

“Допоки ці проблеми не будуть вирішені, задовольняти енергетичні потреби країни буде досить важко”, – йдеться в заяві. Проєкт Atlantic Coast передбачає транспортування природного газу через Західну Вірджинію, Вірджинію та Північну Кароліну під Аппалачською стежкою (пішохідний маршрут через гори атлантичного узбережжя США).

Про рішення брати участь в будівництві трубопроводу Duke Energy і Dominion Energy заявили ще у 2014 році. За цей час його вартість зросла до $8 млрд.

“Проти будівництва неодноразово виступали екоактивісти, місцеві жителі й землевласники”, – уточнює видання. Після відмови компаній від проєкту міністр енергетики США Ден Бруйетт заявив, що його було зірвано з вини добре фінансованого “екологічного лобі”.

Нагадаємо, у травні минулого року Berkshire Hathaway взяла на себе зобов’язання інвестувати $10 млрд в Occidental, аби допомогти їй купити конкурента Anadarko.

До речі, нещодавно компанія Воррена Баффета відзвітувала про збитки майже в $50 мільярдів, стверджують, що причиною такого “рекорду” стало поширення коронавірусу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram