Новини
1 Травня 2019
889

Воррен Баффетт інвестує у Occidental аби та змогла викупити Anadarko

Загальна сума інвестицій сягатиме $10 млрд і залежатиме від остаточних умов угоди

В середу, 1 травня, американська нафтогазова компанія Occidental Petroleum Corporation оголосила, що американська холдингова компанія Berkshire Hathaway, яка належить Воррену Баффетту, взяла на себе зобов’язання інвестувати $10 млрд у Occidental, аби допомогти їй купити конкурента Anadarko, йдеться у повідомленні Occidental Petroleum.

“Остаточна сума інвестицій залежатиме від того, як Occidental увійде і завершить своє можливе придбання Anadarko”, – зазначають у компанії. І додають, що згідно з умовами, Berkshire Hathaway отримає 100 тис. привілейованих акцій з прибутковістю 8% річних. “А також гарантію на покупку до 80 млн звичайних акцій компанії за ціною $62,50 за акцію”, – повідомили в Occidental.

Як зазначила президент і головний виконавчий директор Occidental Вікі Холлуб, в компанії вірять, що Occidental разом з Anadarko матиме унікальні можливості для створення привабливого по вартості портфеля активів.

“Ми розраховуємо на співпрацю з радою директорів Anadarko для передачі цієї чудової угоди нашим відповідним акціонерам”, – підкреслила вона.

У понеділок, 29 квітня, Anadarko оголосила про початок переговорів з Occidental. Про це компанія повідомила на своєму офіційному сайті.

“Рада директорів Anadarko після тривалих консультацій з фінансовими та юридичними експертами дійшли висновку, що пропозиція Occidental може мати цікавіші умови, аніж ті, які визначено в угоді про злиття з Chevron”, – розповіли в Anadarko.

І нагадали, що згідно з пропозицією Occidental – акціонери Anadarko отримають 0,6094 акції Occidental і $38 грошовими коштами за кожну свою акцію. У свою чергу за умовами угоди з Chevron – акціонери Anadarko отримають 0,3869 акції Chevron і $16,25 коштами за кожну свою акцію.

В Anadarko підкреслили, що не надають жодних гарантій, що перемовини з Occidental Petroleum Corporation закінчаться угодою або її умови залишаться такими ж.

Нагадаємо, що Occidental не вперше намагається завоювати прихильність керівництва Anadarko. З кінця березня цього року це вже четверта спроба придбати нафтогазову компанію.

Нещодавно Investory News писали, що Occidental Petroleum направила лист раді директорів компанії Anadarko Petroleum Corporation з пропозицією купити всі акції компанії за ціною $76. У компанії впевнені, що їх пропозиція більш вигідна, у порівнянні з угодою, яку Anadarko запропонувала Chevron – одна з найбільших енергетичних корпорацій в Америці.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram