Новини
4 Листопада 2019
1 099

Компанія Воррена Баффетта Berkshire Hathaway отримала рекордний прибуток

Ліквідні кошти компанії зросли до $128 мільярдів

Фото: користувача Fortune Conferences з сайту flickr.com

Американська холдингова компанія Berkshire Hathaway, що належить легендарному “інвестору з Омахи”, Воррену Баффетту у III кварталі відзвітувала про рекордний прибуток, що збільшився на 14% до $7,86 млрд, повідомляє Bloomberg.

При цьому ліквідні кошти компанії зросли до $128 млрд. Під час публікації звітності, акції Berkshire на початку торгів 4 листопада зросли на 0,05% до $215,93 за штуку.

Як зазначає видання, наразі починають виправдовуватися показники інвестицій в Kraft Heinz, що раніше підкосили Berkshire. “Виробник соусів вважається одним із головних провалів інвестиційної стратегії Berkshire, якій належить понад 26% акцій. Компанія перебуває у глибокій кризі: виторг і прибуток знижуються, на фоні чого папери Kraft Heinz за рік упали з $54 до $27”, – йдеться у повідомленні.

Проте, після затримки зі звітністю та списанням $2,7 млрд Kraft Heinz приніс Berkshire у III кв одразу $467 млн.

Крім того, хороші результати з виторгу у залізниць, куплених Berkshire у 2009 році, а також у промислових активів (+ 4,9%).

Як пише Investing.com, нещодавно фонд Wedgewood Partners висловив сумніви з приводу того, що один із найуспішніших сучасних інвесторів Баффет здатний здійснювати вигідні угоди, як раніше.

Так, Wedgewood володів акціями Berkshire протягом декількох десятиліть. У жовтні фонд вирішив від них відмовитися, а в якості аргументу вказав три фактори: великі запаси грошей на рахунку Berkshire, які компанія могла б вкласти, але не вкладає; низька привабливість інвестицій, що були здійснені Berkshire останнім часом; упущені інвестиційні можливості – мається на увазі акції Visa і Mastercard.

“Цінні папери обох компаній складають в портфоліо Berkshire всього 1,5%, у той час як зростання Visa і Mastercard за останні десять років склало 1137% і 1521% відповідно”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що у кінці II кв 2019 року обсяг грошей на рахунку Berkshire Hathaway склав понад $120 млрд, що стало рекордом для компанії. “Баффет пояснив кількість вільних грошей планами здійснити величезну інвестицію”, – пише видання.

Про найцікавіші факти з життя одного з найбагатших людей світу, відомого як “Оракул з Омахи” можна прочитати в матеріалі Investory News “Життя в стилі Баффета”

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram