Новини
29 Березня 2023
406

Berkshire Hathaway продовжує скуповувати акції сланцевих компаній США

Компанія Баффета вже має 23,6% в Occidental Petroleum

Інвестиційна компанія американського мільярдера Воррена Баффета Berkshire Hathaway збільшила свою частку в Occidental Petroleum, яка займається видобутком нафти та газу на сланцевих родовищах, до 23,6% після придбання майже 3,7 млн додаткових акцій, пише Reuters.

Інформацію про угоди 23 і 27 березня вартістю $216 млн було розкрито в заяві для SEC, Комісії з цінних паперів і бірж США.

Компанія Баффета почала купувати велику кількість акцій Occidental Petroleum більше року тому, приблизно тоді, коли росія почала повномасштабне вторгення в Україну, і цього місяця витратила на них понад $1 млрд.

Зараз Berkshire володіє близько 211,7 мільйонами акцій Occidental вартістю $12,6 млрд, виходячи з ціни акцій на закритті торгів у понеділок на рівні $59,65.

У серпні Berkshire отримав дозвіл Федеральної комісії з регулювання енергетики США на купівлю до 50% звичайних акцій Occidental.

Berkshire Hathaway також володіє привілейованими акціями Occidental на суму $10 млрд з 8% дивідендів, а також варрантами на купівлю ще $5 млрд звичайних акцій за ціною $59,62 за штуку.

Berkshire є найбільшим акціонером Occidental, і деякі аналітики та інвестори припускають, що він може зрештою повністю купити х’юстонську компанію. 92-річний Баффет давно мріє зробити ще одне велике придбання для свого конгломерату.

Раніше Investory News писали, що ринкова вартість Twitter обвалилася вдвічі під керівництвом Маска.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram