Новини
24 Липня 2020
769

Компанія Воррена Баффета інвестувала $800 мільйонів у Bank of America

Berkshire Hathaway збільшила свою частку у другому за величиною банку Америки до 11,3%  

Berkshire Hathaway, що належить інвестору Воррену Баффету збільшила свою частку в Bank of America (BofA) до 11,3% акцій, придбавши їх цього тижня на $800 млн, повідомляє The Financial Times.

За даними газети, Berkshire придбала 34 млн акцій другого за величиною банку США, сам банк оцінюється наразі у $24,1 млрд.

“Придбання більшої кількості акцій BofA сталося після того, як Berkshire продала переважну частину своєї частки в Goldman Sachs на початку 2020 року та скоротила свої позиції в JPMorgan Chase”, – зазначає FT.

Крім того, у I кварталі вона дещо скоротила свої зобов’язання перед американськими банками Bancorp і Bank of New York Mellon.

Воррен Баффетт придбав привілейовані акції BofA з варантами (цінні папери, що надають власникові право купувати пропорційну кількість акцій за обумовленою ціною протягом певного проміжку часу) відразу після фінансової кризи, вклавши тоді в них мільярди доларів.

У 2017 році варанти дозволили придбати 700 млн акцій за ціною трохи більше ніж $7 за акцію, на фондовому ринку у цей період вони торгувалися по $24 за акцію.

Як зазначають Ведомости, тижнем раніше BofA повідомила про чистий прибуток за II квартал у розмірі $3,5 млрд, що вдвічі менше рівня 2019 року. “Прибуток зменшився через $5 мільярдні витрати на компенсацію втрат за кредитами, що пов’язані з пандемією коронавірусу”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що резерви банку значно менші розмірів його балансу, а сам BofA пояснював цю різницю більш консервативним, ніж у більших банків, кредитуванням.

FT зазначає, що придбання акцій BofA та поглинання Berkshire бізнесу Dominion Energy з транспортування природного газу у липні ($10 млрд) означає, що Баффетт нарешті знайшов привабливі для вкладень активи.

Berkshire ще понад чотири роки тому обходилася без великих придбань. Інвестори критикували щодо повільних темпів укладення угод Berkshire, оскільки її грошова маса збільшилася більш ніж до $137 млрд.

На акції фінансових компаній припадає понад третини портфеля акцій Berkshire у сумі $181 млрд (за підсумками I кварталу 2020 року).

“Акції Berkshire цього року знизилися в ціні на 15%, що може стати найгіршим показником падіння серед компаній S&P 500 за останні 20 років”, – зазначає видання.

Нагадаємо, чистий прибуток Berksihre Hathaway у 2019 році склав $81,4 млрд, що на 1900% більше, ніж позаминулого року. Причина таких результатів пояснюється новими правилами звітності, які були частиною податкової реформи Дональда Трампа.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram