Новини
18 Серпня 2020
836

Компанія Воррена Баффета придбала акції золотодобувної компанії

З початку року золото додало в ціні близько 30%

Інвестиційна компанія мільярдера Воррена Баффета Berkshire Hathaway в другому кварталі 2020 р. інвестувала близько $564 млн в канадського виробника золота Barrick Gold Corp., йдеться в документі на сайті Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США.

За розміром своєї частки в Barrick Berkshire стала 11-м акціонером другого найбільшого у світі виробника золота, свідчать дані FactSet.

Інвестиції Berkshire у Barrick стали несподіванкою, оскільки Баффет раніше заявляв, що не любить інвестувати в золото, пише The Wall Street Journal. Видання припускає, що частку міг придбати не сам Баффет, а інвестиційні менеджери Тодд Комбс або Тед Вешлер.

Ціна на золото в цьому місяці зросла до рекордного максимуму. Котирування найактивніших торованих ф’ючерсів 6 серпня досягли приблизно $2070 за унцію, перш ніж перейти до зниження. Однак з початку року золото додало в ціні близько 30% — більше ніж індекс Nasdaq Composite.

Інвестиції в золотодобувних компаній відрізняються від інвестицій у ф’ючерси на золото, оскільки приносять дивіденди, зазначає WSJ. Barrick недавно підвищила дивіденди за другий квартал на 14% — до $0,08 на акцію. Виробники золота, включаючи Barrick і Newmont Corp., виграють від зростання цін на дорогоцінний метал.

Інвестиційна компанія Рея Даліо Bridgewater Associates Lp в другому кварталі збільшилb частки на біржі фонди (ETF) SPDR Gold Shares і iShares Gold Trust, папери яких підкріплені золотом. Частка Bridgewater в цих двох ETF перевищує $1 млрд, свідчать дані FactSet.

Деякі інвестори вважають, що акції золотодобувних компаній будуть обганяти ціни на золото завдяки зростанню прибутку, що робить їх папери більш привабливими в порівнянні з іншими компаніями в умовах пандемії.

Крім цього, зростання котирувань золотошукачів може сприяти потенційна хвиля злиттів і поглинань. Компаніям стає все складніше та дорожче розробляти нові родовища, тому деякі з них можуть спробувати придбати активи конкурентів.

Акції Barrick дорожчають на 3% на попередніх торгах у Нью-Йорку у вівторок після стрибка на 11,6% за підсумками основної сесії в понеділок. З початку року капіталізація компанії зросла на 62,1%.

Як писали раніше Investory News, глобальний попит на ювелірні вироби з золота в другому кварталі 2020 р. впав на 53%, до рекордного квартального мінімуму — 251 тонн. Причиною цього стали нестабільність у світі через коронавірус COVID-19 та високі ціни на золото.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram