Новини
17 Серпня 2020
762

Фонд мільярдера Рея Даліо інвестував у золото понад $400 мільйонів

Bridgewater купив дорогоцінний метал не безпосередньо, а через ETF-фонд

Один із найбільших у світі хедж-фондів — заснований бізнесменом Реєм Даліо Bridgewater Associates — збільшив вкладення в золото. Фонд інвестував у дорогоцінний метал понад $400 млн, пише Business Insider з посиланням на документи Bridgewater, спрямовані в Комісію з цінних паперів і бірж США (SEC).

Bridgewater купив дорогоцінний метал не безпосередньо, а через ETF-фонд. Це поширений серед інвесторів спосіб вкластися в золото без необхідності купувати й зберігати його фізично.

Компанія Даліо збільшила інвестиції у золото відразу у двох фондах:

• Bridgewater купив цінні папери біржового інвестиційного фонду SPDR Gold Trust, які на 100% забезпечені золотом. Спільна позиція компанії у цих паперах збільшилася з $600,6 млн до $914,3 млн;

• друга інвестиція — фонду iShares Gold Trust, в якому Bridgewater наростили частку з $176 млн до $268,4 млн;

• в сумі обидві інвестиції склали $406,1 млн.

Нарощування частки в золоті відбулося на фоні підвищеного попиту інвесторів на дорогоцінний метал. У 2020 р. загальний обсяг золота, яким володіють ETF по всьому світу, перевищило обсяги золота в німецького Центробанку — другого найбільшого у світі власника цього металу після США.

У 2020 р., на фоні пандемії коронавірусу, спаду у світовій економіці й непорозумінь між США та Китаєм, золото подорожчало. У липні вартість унції вперше перевищила $2000, встановивши рекорд. Пізніше золото опустилося нижче $2000 за тройську унцію.

Як відомо, глобальний попит на ювелірні вироби з золота в другому кварталі 2020 р. впав на 53%, до рекордного квартального мінімуму — 251 тонн. Причиною цього стали нестабільність у світі через коронавірус COVID-19 та високі ціни на золото.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram