Новини
26 Лютого 2020
1 140

Статок Бернара Арно впав нижче $100 мільярдів

Нині у рейтингу залишилися лише дві особи з 12-значним статком: Джефф Безос та Білл Гейтс

Фото: Marlene Awaad

Статок найбагатшої людини Європи, власника Louis Vuitton і Dior Бернара Арно опустився нижче позначки $100 млрд. Люксовий сектор виявився одним із основних постраждалих від поширення коронавірусу, свідчить рейтинг Forbes Real-Time, який оновлюється в реальному часі.

Зараз у рейтингу Forbes залишилися лише дві особи з 12-значним статком: глава Amazon Джефф Безос ($120,9 млрд) і співзасновник Microsoft Білл Гейтс ($109,7 млрд).

Арно приєднався до них в червні минулого року, а в грудні на кілька хвилин вперше став найбагатшою людиною планети. В середині січня йому вдалося знову зайняти першу сходинку в рейтингу Forbes Real-Time, але всього лише на три дні.

Як пише Forbes, виробники люксового одягу, взуття, годинників та аксесуарів виявилися серед головних потерпілих від нового коронавірусу, що з’явився на початку року і забрав життя понад 2,7 тис. осіб по всьому світу. На Китай, де почалася епідемія, припадає 40% світового ринку товарів люкс.

У минулі вихідні стало відомо, що вірус активно поширився за межі Китаю: різке зростання числа хворих було виявлено в Італії та Південній Кореї. На фоні цього понеділок опинився гіршим за три роки днем ​​для фондових ринків Європи. Акції холдингу Арно LVMH обвалилися приблизно на 1,93%, а статок Арно в той день скоротилося на $4,8 млрд.

У середу, за даними на 10:40 за київським часом, акції LVMH торгувалися на 0,82% дешевше за ціну попереднього закриття.

Нагадаємо, модельєр Джорджо Армані через поширення в Італії коронавірусу нового типу COVID-19 на тиждень закрив свої офіси в Мілані, а також фабрики в Ломбардії, Емілії-Романьї, Венето, Трентіно-Альто-Адідже і П’ємонті. Показ у Мілані було проведено в закритому режимі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram