Новини
23 Серпня 2019
1 430

Стартап SpotHero з бронювання паркувальних місць залучив $50 млн

Отримані кошти компанія витратить на розвиток нових послуг та розширення зони дії онлайн-платформи

Американський стартап SpotHero, який розробив додаток для паркування на вимогу, залучив $50 млн в раунді серії D, повідомляє TechCrunch.

У раунді взяли участь на чолі з Macquarie Capital венчурні партнери Union Grove, а також інвестори Insight Venture Partners, Global Founders Capital, OCA Ventures, AutoTech Ventures і інші. На сьогодні SpotHero залучив $118 млн.

“Залучені кошти будуть використані на розширення географії в 300 містах США та Канади, де вона вже працює, створення цифрової платформи та зміцнення партнерських відносин з мобільними компаніями”, — розповів виданню генеральний директор і співзасновник SpotHero Марк Лоуренс.

Працює програма наступним чином: користувач бронює місце ще з дому, не хвилюється про те, куди буде ставити машину, не витрачає час на круги навколо точки призначення, коли всі місця зайняті. Власник же стоянки отримує нових клієнтів. В цілому попит зростає, оскільки водії їдуть на своїй машині замість таксі, якщо знають, що припаркуються без проблем.

За вісім років існування стартап обслужив 20 млн машин на 5 тис. паркувальних майданчиках. Тепер компанія зосереджена на створенні партнерських відносин, функцій програмного забезпечення та нових послуг.

“Отриманий капітал також буде використаний для наймання талантів для підтримки цих нових починань. Сьогодні в SpotHero працюють 210 осіб, і в цьому році ми наймаємо ще 50 інженерів”, — повідомили в компанії.

Компанія додала й інші нові послуги, бо щільність міст збільшилася, а стоянки на вулицях стали більш заплутаними завдяки збільшенню трафіку. До новинок відносяться — понад 900 дистриб’юторських партнерств і інтеграцій, зокрема Google Assistant, для голосового паркування та навігації Waze в додатку до паркування. Також партнерами SpotHero є Hertz і car2go, WeWork для приміського паркування і Moovit для мультимодального транспорту.

Нещодавно SpotHero запустив нову послугу під назвою “SpotHero for Fleets”, яка призначена для спільного використання автомобілів і комерційних автопарків, щоб впоратися з усім, що необхідно для забезпечення доступу і правильної кількості позначених паркувальних місць у будь-який день.

Нагадаємо, американський автомобільний сервіс для спільних поїздок на роботу Scoop залучив $60 млн, які витратить на розширення штату, зокрема на топ-менеджмент, а також агресивну експансію в США. Кошти підуть на розширення штату на агресивну експансію в США.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram