Новини
15 Серпня 2019
689

Корпоративний BlaBlaCar: Автомобільний сервіс Scoop залучив $60 млн

Кошти підуть на розширення штату на агресивну експансію в США 

Американський автомобільний сервіс для спільних поїздок на роботу Scoop залучив $60 млн, які витратить на розширення штату, зокрема на топ-менеджмент, а також агресивну експансію в США, повідомляє VentureBeat.

У стартап інвестували Activate Capital, Goldman Sachs, NGP Capital, Total Group та інші. Всього з моменту заснування у 2015 р. Scoop залучила $106 млн.

Стартап Scoop допомагає користувачам організувати спільні поїздки з дому на роботу і назад. Сервіс перевіряє автомобілі водіїв, а також підбирає найбільш оптимальний маршрут, враховуючи час у дорозі й зупинки.

Вартість поїздки залежить від відстані, тож ціна варіюється від $2 до $10. Комісія Scoop становить $1 з пасажира за поїздку. У сервісі є також система знижок і бонусів.

За даними видання, Scoop співпрацює з компаніями, серед яких LinkedIn, Samsung, Workday й інші. На даний момент сервіс працює більш ніж у 2 тис. містах.

В кінці 2018 р. Scoop домовився про партнерство з сервісом для замовлення таксі Lyft. Таким чином, якщо поїздка зі Scoop зірвалася, користувачі можуть скористатися послугами Lyft.

Нагадаємо, таксі-сервіс Lyft у другому кварталі 2019 р. заробив рекордні $867,3 млн, що на 72% більше, ніж за аналогічний квартал рік назад.

А “Китайський Uber” Didi Chuxing запускає власного розробника автопілотів. Нова компанія продовжить збільшувати інвестиції в дослідження і розробку ключових інноваційних технологій.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram