Новини
5 Серпня 2019
749

“Китайський Uber” Didi Chuxing запускає власного розробника автопілотів

Нова компанія продовжить збільшувати інвестиції в дослідження і розробку ключових інноваційних технологій

Китайський сервіс-таксі Didi Chuxing заявив, що запустив свій підрозділ автономного водіння як незалежну компанію, що зосередиться на дослідженнях і має намір поглибити співпрацю з автовиробниками, повідомляє TechCrunch.

“Автономна” команда Didi була створена у 2016 р., і зараз в ній працюють понад 200 осіб в Китаї та США.

“Оголошення Didi було зроблено приблизно через місяць після того, як The Information повідомило, що Didi веде переговори з інвесторами, включаючи SoftBank, його найбільшого акціонера, про залучення коштів для підрозділу”, – зазначає видання.

Згідно з заявою Didi, нова компанія об’єднає ресурси й технологічні переваги платформи, продовжить збільшувати інвестиції в дослідження й розробку ключових інноваційних технологій, а також поглибить співпрацю з партнерами, що займаються виробництвом і видобутком і подальшою переробкою, а також буде просувати технології автономного водіння.

Як пише видання, Didi отримало схвалення для випробувань автомобілів з автоматичним управлінням в Каліфорнії, де у неї є дослідний центр в Маунтін-В’ю. Але компанії доводиться наздоганяти своїх конкурентів, які тестують автономні автомобілі як в США, так і в Китаї. У Каліфорнії це була 53-тя компанія, що одержала дозвіл на тестування автомобілів з автономним управлінням, поступаючись таким технологічним конкурентам, як Uber і Waymo.

Didi вже тестував автономні транспортні засоби, розроблені у співпраці з виробниками й постачальниками автомобілів в Китаї, але його тестування значно відстало від конкурента Baidu.

Крім можливості ліцензувати свою технологію іншим транспортним і автомобільним компаніям, запуск робо-таксі може допомогти сервісу спільного користування поїздками Didi заповнити нестачу водіїв. Більш жорсткі критерії перевірки були введені в дію після того, як двоє пасажирок загинули в ДТП за участю машини з платформи Didi й минулого місяця компанія заявила, що вона видалила понад 300 тис. водіїв, які не відповідали стандартам.

Генеральним директором нової автономної автомобільної компанії стане Чжан Бо, який також є технічним директором Didi. Мен Сін, колишній виконавчий директор Shunwei China Internet Fund, стане головним операційним директором.

Як відомо, японська кмпанія Toyota Motor заявила, що інвестує $600 млн в китайську компанію Didi Chuxing, яка надає транспортні послуги, і нове спільне підприємство в Китаї. Предметом співпраці стануть технології підключених автомобілів Toyota й акумуляторні електромобілі наступного покоління.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram