Новини
25 Липня 2019
781

Toyota інвестує $600 млн у співробітництво з китайським сервісом таксі Didi

Компанії також планують створити спільне підприємство

Компанія Toyota Motor заявила, що інвестує $600 млн в китайську компанію Didi Chuxing, яка надає транспортні послуги, і нове спільне підприємство в Китаї, повідомляє Reuters.

З китайського боку в спільне підприємство увійде компанія Guangzhou Automobile Group (GAC). Предметом співпраці стануть технології підключених автомобілів Toyota й акумуляторні електромобілі наступного покоління.

Раніше Toyota, яка оголосила про намір до 2025 р. довести частку електрокарів у своїх глобальних продажах до 50%, домовилася щодо співпраці з двома іншими великими китайськими виробниками. Партнерська угода із CATL, провідним світовим постачальником акумуляторів для транспортних засобів, зокрема, передбачає стабільні поставки та подальший розвиток технології акумуляторів. А разом з BYD планується розробка седанів і позашляховиків для продажу в Китаї під маркою Toyota.

Didi також заснував підприємства з Volkswagen і новим енергетичним підрозділом BAIC.

За інформацією агентства, Didi веде переговори з Nissan і її китайським партнером Dongfeng Group про створення ще одного підприємства з управління автопарком.

Toyota і Didi раніше співпрацювали в інших транспортних проектах.

Нагадаємо, до 2024 р. Toyota планує випустити десять нових моделей електрокарів.

Чистий дохід за 2018-2019 фінансовий рік Toyota Motor упав на 24,5% до $17 млрд. При цьому чистий виторг за рік зріс на 2,9%, до $273,8 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram