Бiзнес
12 Червня 2019
1 026

Краш тест: Audi та Toyota посилюють напрямок електрокарів

Однак Audi довелось відкликати частину вже проданих електричних кросоверів Audi e-tron для вдосконалення

Toyota, яка захоплювалася гібридами, серйозно візьметься за масові електрокари з 2020 року, повідомляє Reuters.

Протягом п’яти років до 2024 року будуть випущені десять нових моделей електрокарів.

“Першими електромобілями марки стануть двомісні компакти, випущені на японському ринку в честь старту Олімпіади, яка пройде у країні в 2020 року. Всього буде три різних моделі”, – розповів керівник відділу досліджень Toyota Шигекі Тераші (Shigeki Terashi).

На фото: макети майбутніх електрокарів від Toyota

За його словами, це будуть сітікари з запасом ходу до 100 км, зручні для пересування міськими вулицями. Серед них трицикл, раніше відомий як Toyota i-Road. Щодо двох інших – даних поки що немає.

В рамках такої масштабної переорієнтації компанії на електрокари, Toyota готується закуповувати твердотільні акумулятори та створити нову платформу e-TNGA. Останню розробляє консорціум з дев’яти виробників, включаючи Subaru, Mazda, Suzuki та Daihatsu.

І хоча попит на електромобілі зростає, Тераші впевнений, що прибуток не буде стрімко збільшуватись через масштабність виробництва.

Поки у вигляді макетів представлені три кросовера, два мінівени, седан і три сітікара.

На фото: макети майбутніх електрокарів від Toyota

Тоді як німецький автовиробник Audi відкликає частину вже проданих електричних кросоверів Audi e-tron через проблеми з герметизацією акумуляторної батареї, в яку може потрапляти волога. Така проблема може викликати коротке замикання та пожежу.

Проблема пов’язана з неякісним ущільненням силового кабелю на ділянці між акумуляторами і зарядним портом. Якщо з якоїсь причини на кабелі накопичується волога, то вона може протекти всередину акумуляторної батареї та доторкнутися до небезпечних ділянок. Для виправлення проблеми власників Audi e-tron викличуть до дилерів.

На фото: Audi e-tron

Програма відкликання торкнеться 540 електромобілів, вже доставлених покупцям. Жодного реального інциденту ще не відбулося, проте інженери компанії виявили дану проблему в п’яти електромобілях і вирішили не ризикувати.

Власникам “проблемних” Audi e-tron все ж дозволено користуватися своїми електромобілями. Однак у випадку попередження на приладовій панелі рекомендується припаркувати електромобіль, не піддавати його заряду і викликати евакуатор.

Як переконують представників Audi, нова партія електромобілів даної моделі позбавлена ​​даної проблеми.

У Великобританії протестували 15 електрокарів, які доступні на місцевому авторинку. Таким чином був складений рейтинг найбільш далекобійних з них, яке опублікувало видання WhatCar.

За даними рейтингу, найкращим авто виявився Hyundai Kona Electric 64kWh, запас ходу якого 417 км. Варто зазначити, що у рейтингу серед електрокарів – три моделі Hyundai: Hyundai Kona Electric 39 kWh (8 місце) та Hyundai Ioniq Electric (14).

На фото: Hyundai Kona Electric 64kWh

Як відзначили у виданні, на тестування не потрапила Tesla Model 3, оскільки електрокар тільки з’явився на ринку Англії і його не вдалося порівняти на практиці з іншими моделями. Однак, Tesla Model X 100D у рейтингу на четвертій позиції, а Tesla Model S 75D – на п’ятій.

У рейтингу також немає Chevrolet Bolt, оскільки він не продається в Британії. За даними WhatCar, цей автомобіль проїжджає на одному заряді 380 км.

На другому й третьому місці – Jaguar I-Pace та Kia e-Niro відповідно.

Останній у рейтингу – Volkswagen e-Up. Його реальний запас ходу 107 км.

Як відомо, німецький автовиробник BMW Group заявив про намір розробляти електродвигуни, трансмісію і силову електроніку наступного покоління спільно з британською компанією Jaguar Land Rover. Компанії будуть використовувати силовий агрегат Gen 5, який дебютує на BMW iX3 у 2020 році.

Також, Hyundai Motor Group інвестувала €80 млн ($90 млн) в хорватську компанію Rimac, що займається виробництвом електрифікованих гіперкарів, в рамках нового технічного партнерства. Обидві компанії планують спільними зусиллями розробити два електромобіля.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram