Новини
9 Травня 2019
1 899

Показала звітність: Річний дохід Toyota Motor упав на 24,5%

При цьому чистий виторг за минулий рік збільшився на 2,9%, до $273,8 млрд

Фото: Pixabay

Чистий дохід за 2018-2019 фінансовий рік найбільшого японського виробника автомобілів Toyota Motor упав на 24,5% до $17 млрд. При цьому чистий виторг за рік зріс на 2,9%, до $273,8 млрд. Що стосується підсумків попереднього 2017-2018 фінансового року, тоді чистий дохід компанії показував зростання 36%. Про це повідомляється у звітності компанії за останній квартал 2019 року і за весь 2018-2019 фінансовий рік.

Квартальний дохід компанії впав на 4% і склав $4,2 млрд. “Продажі за цей період зросли на 2% до $70 млрд”, – йдеться у звіті.

Як зазначили у Toyota Motor до скорочення чистого прибутку призвело скасування податкових пільг в США, які раніше позитивно позначалися на показниках Toyota Motor. “А також негативний ефект спаду на ринку та інвестиційні збитки на суму близько $2,7 млрд”, – додають у компанії.

Протягом минулого фінансового року Toyota Motor продала 10,4 млн автомобілів по всьому світу. При цьому продажі в Європі та Азії зростали, а от в Північній Америці – падали.

Як зазначив президент Toyota Motor Corporation Акіо Тойода, в компанії сподіваються на подальші позитивні фінансові результати. За його словами наразі кількість автомобілів Toyota та Lexus по всьому світу нараховують більш як 100 млн одиниць.

“Це означає, що ми маємо довіру до Toyota зі сторони клієнтів. Більш як 80 років пройшло з моменту заснування компанії Киічіро Тойода. З того часу ми продовжуємо будувати довірчі стосунки з нашими клієнтами. Саме завдяки цьому й змогли досягти тих результатів, які маємо в цілому”, – підкреслив він.

Раніше Investory News писали, що автовиробники Toyota разом із Subaru почали спільну розробку електромобіля. Таким чином Toyota намагається наздогнати конкурентів з випуску електрокарів, попри те, що є одним із найбільших виробників гібридних транспортних засобів. Продажі новоствореного електромобіля можуть розпочатися вже у 2021 році.

Окрім того Toyota домовилася про співробітництво разом із Японським космічним агентством (JAXA) у розробці пілотованого місячного всюдихода на технологіях паливних елементів. Запустити апарат у космос планують вже у 2029 році.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram