Новини
28 Серпня 2020
1 530

СБУ викрила фінансову піраміду В2В Jewelry

600 тисяч громадян вклали туди близько $250 мільйонів

Служба безпеки України (СБУ) заблокувала діяльність організованого злочинного угруповання, учасники якого створили фінансову піраміду для заволодіння коштами українських громадян, повідомляє прес-служба СБУ.

Як пише агенція УНІАН, цією фінансовою “пірамідою” є так званий “бізнес-проект” під виглядом мережі ювелірних магазинів В2В Jewelry.

У магазинах покупцям пропонували можливість отримати кешбек при купівлі ювелірних виробів. Офіційно в СБУ не уточнюють, про яку саме “піраміду” йдеться. Разом з тим на опублікованих службою фото, судячи з усього, — сертифікати саме B2B Jewelry, а також один із ювелірних магазинів організації.

“Вкладниками “піраміди” стали понад 600 тис. громадян. Орієнтовний обсяг коштів, привласнених і легалізованих зловмисниками шляхом придбання елітного рухомого та нерухомого майна, інвестування в підконтрольний бізнес, становить понад $250 млн”, — йдеться у повідомленні прес-центру СБУ.

Співробітники СБ України задокументували, що до фінансової операції причетні понад 20 осіб, залучено понад 100 підконтрольних юридичних осіб.

За період функціонування піраміди, з початку 2019 р., організатори придбали за незаконно отримані кошти один з островів Дніпровського каскаду з розташованими на ньому об’єктами нерухомості, 18 елітних позашляховиків, вартістю понад $100 тис. кожен, коштовності й інше рухоме та нерухоме майно.

27 серпня в рамках кримінального провадження правоохоронці провели 48 обшуків у Київській та Вінницькій областях і в Одесі. Судом накладено арешти на майнові активи зловмисників: банківські рахунки, рухоме та нерухоме майно, зокрема оформлення на підконтрольні юридичні особи.

За результатами слідчих дій буде прийнято рішення про повідомлення фігурантам про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 222 (шахрайство з фінансовими ресурсами), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, отриманого злочинним шляхом) Кримінального кодексу.

Як писали раніше Investory News, кіберполіція провела обшуки в офісах компанії, яка організувала діяльність онлайн-казино на ринках України, Європи, Австралії та США. Місячний дохід компанії оцінюється в $1 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram