Новини
9 Жовтня 2020
973

Крадіжка року: Співробітник бібліотеки заробив $1,3 мільйона на тонері для принтера

Протягом 12 років він виносив його з роботи й продавав онлайн

На фото: відеозапис зі службових камер, на якому видно як Уайтед тримає в руках тонер

Співробітник бібліотеки в Остіні (штат Техас) за 12 років роботи виніс звідти тонер для принтера на $1,3 млн, йдеться в аудиторській перевірці про роботу бібліотеки.

З 2007 по 2019 рр. Рендалл Уайтед працював у Публічній бібліотеці Остіна. За цей час він виніс з бібліотеки тонер для принтера, який потім складав у себе в гаражі та продавав онлайн, на загальну суму в $1,3 млн.

Рендалл працював помічником бухгалтера та займався закупівлями видаткових матеріалів і всього необхідного для роботи установи. В обов’язки чоловіка зокрема входила закупівля тонера для принтерів, на що за ці роки він мав витратити близько $150 тис. Однак на практиці пішло на цю статтю витрат у десять разів більше.

Дані про те, що в бібліотеці крадуть тонер, надійшли до влади тільки в березні 2019 р. Тоді ж почалася перевірка квитанцій та інших платіжних документів. Вдалося знайти навіть відеозапис, на якій Уайтед переміщує коробки з тонером з бібліотеки у свою машину.

За даними перевірки, Уайтед також використовував 10 банківських карт, що належать бібліотеці, щоб купувати товари для себе особисто. Він витратив близько $18 тис. на VR-шоломи, відеоігри, дрони та навіть роботи-пилососи.

Йому пред’явили звинувачення у вересні, а слухання по його справі пройдуть в жовтні цього року.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила окремих керівників АТ “Укрзалізниця” на організації корупційної схеми під час контейнерних перевезень. Також в холодильнику керівників залізничної компанії вилучено понад 1,2 млн грн, на які судом накладено арешт.

Як писали раніше Investory News, держава заробила на платних камерах у слідчих ізоляторах (СІЗО) перший мільйон гривень. Найбільше заробляє Київський слідчий ізолятор.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram