Новини
6 Жовтня 2020
1 096

Платні камери в українських СІЗО поповнили скарбницю держави першим мільйоном

Найбільше заробляє Київський слідчий ізолятор

Держава заробила на платних камерах у слідчих ізоляторах (СІЗО) перший мільйон гривень. Про це повідомляє міністр юстиції Денис Малюська на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, більше за інших СІЗО заробляє Київський слідчий ізолятор, оренда платних камер в якому принесла державі понад 620 тис. грн.

“Ця ініціатива запрацювала на повну потужність тільки влітку і все ще набирає обертів”, — зазначив Малюська і додав, що отримані таким чином гроші витрачаються на ремонт безкоштовних камер.

Як відомо, Кабінет Міністрів України постановою від 22 квітня 2020 р. ввів експериментальний проект платної послуги з надання поліпшених побутових умов у слідчих ізоляторах, який триватиме до 31 грудня 2021 р.

В кінці липня Міністерство юстиції запустило для громадян нову послугу — подарунковий сертифікат на користування платними камерами в СІЗО без вказівки часу перебування під вартою (“Послуга вперед”).

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила окремих керівників АТ “Укрзалізниця” на організації корупційної схеми під час контейнерних перевезень. Так, в холодильнику керівників залізничної компанії вилучено понад 1,2 млн грн, на які судом накладено арешт.

Також, працівники СБУ заблокували діяльність організованого злочинного угруповання, учасники якого створили фінансову піраміду для заволодіння коштами українських громадян — “бізнес-проект” під виглядом мережі ювелірних магазинів В2В Jewelry. 600 тис. громадян вклали туди близько $250 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram