Новини
13 Червня 2022
479

Прокуратура заарештувала 645 вагонів, що належать родині міністра оборони часів Януковича

Вартість арештованого майна становить 650 мільйонів гривень

Прокуратура заарештувала та передала АРМА 645 вагонів, що належать родині міністра оборони часів президентства Віктора Януковича, йдеться у повідомленні Офісу генерального прокурора у Телеграм.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури під час розслідування кримінального провадження арештовано 645 залізничних вагонів вартістю близько 650 млн грн, що належать підприємствам родини експосадовця, якого оголошено у розшук за державну зраду.

Згідно з даними слідства, на території України здійснює свою діяльність низка підприємств, кінцевим бенефіціарним власником яких є родина колишнього міністра оборони України (2012-2014 років). Вони займаються постачанням та реалізацією товарів на території росії, а також виробляють обладнання для оборонно-промислового комплексу держави-агресора.

Крім того, за клопотанням прокуратури накладено арешт на інше майно цієї фінансово-промислової групи підприємств та їхніх власників. Зокрема заарештовано 30 земельних ділянок, 30 об‘єктів нерухомості, зокрема 6 цілісних майнових комплексів та корпоративні права 22 суб‘єктів господарювання.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України та привласнення майна (ч. 3 ст. 110-2 та ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України) здійснюють слідчі СУ ГУ Нацполіції у м. Києві, за оперативного супроводу Департаменту захисту національної державності СБУ.

Як повідомлялося, з 24 грудня 2012 року до 27 лютого 2014 року міністром оборони України був Павло Лебедєв. Він має російське походження, був членом Партії регіонів.

Нагадаємо, США створили міжнародну групу для пошуку та арешту активів російської еліти на Заході. До групи увійшли представники Австралії, Британії, Канади, Японії, Німеччини, Франції, Італії та Єврокомісії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram