Новини
17 Березня 2022
567

США створили міжнародну групу для пошуку та арешту активів російської еліти на Заході

Члени групи також отримали список із 50 осіб, на яких вони мають зосередити свою увагу

До групи увійшли представники Австралії, Британії, Канади, Японії, Німеччини, Франції, Італії та Єврокомісії, повідомляє американський Мінфін.

Глава відомства Джанет Єллен та генеральний прокурор США Меррік Гарланд у середу провели першу віртуальну зустріч із представниками всіх країн-учасниць.

“Лише за останні три тижні інформація, надана правоохоронними органами США іноземним партнерам, допомогла затримати кілька суден, які контролюють фізичні та юридичні особи, які перебувають під санкціями”, — заявили в Мінфіні, додавши, що вартість затриманих судів становить сотні мільйонів доларів.

Члени групи також отримали список із 50 осіб, на яких вони мають зосередити свою увагу.

“Наші санкції, торговельні обмеження та інші заходи вже призвели до значних витрат для росії, її керівництва і тих, хто сприяв неспровокованому вторгненню путіна в Україну”, — заявила держсекретар Єллен. “Ця багатостороння цільова група дедалі більше підвищить ці витрати, активізуючи скоординовані зусилля щодо заморожування та арешту активів цих осіб у юрисдикціях по всьому світу та відмови у притулку для їх доходів, отриманих нечесним шляхом”.

“Ми вже працюємо з нашими міжнародними партнерами над заморожуванням та конфіскацією майна, що належить російським олігархам, які під санкціями по всьому світу”, — заявив генеральний прокурор Гарланд. “Ми продовжуватимемо працювати разом, щоб вжити всіх необхідних заходів проти тих, чиї злочинні дії дозволяють російському уряду продовжувати свою несправедливу війну проти України”.

Нагадаємо, американський індексний провайдер S&P Dow Jones Indices після консультацій з учасниками ринку вирішив виключити облігації російських та білоруських емітентів з індексів, що розраховуються.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram