Новини
12 Вересня 2021
696

Робожук потрапив до Книги рекордів Гіннесса

Він — найлегший робот, що пересувається 

Робота, що отримав назву “Робожук” (Robeetle), сконструював доцент кафедри інженерії Нестор Перес-Арансібіа зі Школи інженерії механічних матеріалів Вашингтонського державного університету, пише The Science Times.

Механізм працює на етанолі та використовує повітряний потік і пневматику для переміщення замість електроніки. Його вага — 88 мг — приблизно відповідає вазі трьох зерен рису.

Робожук здатний підійматися схилами, долати перешкоди й перетягувати об’єкти, вага яких більш ніж у двічі перевищує його власний.

“Фундаментальним елементом, який уможливлює пропонований метод, є управління процесом каталітичного запалювання зі зворотним зв’язком відповідно до схеми, в якій спорадична деформація матеріалу SMA використовується для непрямого вимірювання температури за допомогою використання ідентифікованого прототипу гістерезисної динаміки дроту, а також для синхронного відкриття і закриття мікроклапанів, які змінюють потік палива”, — йдеться в дослідженні, опублікованому в Science Robotics.

Перес-Арансібіа сподівається, що його винахід зможе знайти застосування для вирішення складних завдань, імітуючи рух невеликих істот і проникаючи у важкодоступні місця.

Нагадаємо, Boston Dynamics повідомила, що два роботи моделі Atlas вперше безпомилково змогли пройти смугу перешкод на спеціальному майданчику для паркуру, побудованого в штаб-квартирі компанії.

Investory News дізналися, які помилки можуть допустити роботи та чи й справді “жива техніка” досконала читайте за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram