Новини
19 Серпня 2021
692

Boston Dynamics показала роботів, які займаються паркуром

За словами інженерів, вони можуть адаптувати поведінку в залежності від того, що бачать без програмування

Boston Dynamics повідомила, що два роботи моделі Atlas вперше безпомилково змогли пройти смугу перешкод на спеціальному майданчику для паркуру, побудованого в штаб-квартирі компанії.

Під час випробування роботи бігали рядами фанерних панелей, підіймалися та спускалися сходами, перестрибували балку й одночасно робили сальто назад.

“Паркур, яким би специфічним він не здавався, дає команді Atlas ідеальну платформу для експериментів з новою поведінкою”, — пояснили в Boston Dynamics.

Інженери розповіли, що тепер роботи можуть адаптувати поведінку в залежності від того, що бачать, тобто для конкретного трюку або стрибка їх не потрібно заздалегідь програмувати. У компанії вважають, що, якщо роботи навчаться виконувати ті ж рухи, що й людина, і так само реагувати на зміни навколишнього середовища, їх можливості стануть “практично безмежними”.

Компанія також показала невдалі дублі з тренувань і вид з камери робота.

У Boston Dynamics додали, що роботи Atlas — це дослідницький, а не комерційний проєкт. “Здатність робота завершити зворотне сальто може ніколи не виявитися корисною в комерційному середовищі”, — вважають там.

“Мені важко уявити світ через 20 років, в якому немає мобільних роботів, які працювали б разом із людьми. Ми все ще перебуваємо на початковій стадії створення цього майбутнього. Я сподіваюся, що подібні демонстрації дають невелике уявлення про можливості роботів”, — сказав керівник підрозділу Atlas Скотт Куіндерма.

Нагадаємо, поліцейське управління Нью-Йорку поверне Digidog виробнику робототехніки Boston Dynamics після декількох місяців негативної реакції та глузувань. Докладніше — за посиланням.

Тим часом IT-гігант Amazon тестує автономні роботи, які здатні переносити предмети з мінімальним втручанням з боку людини.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram