Новини
14 Червня 2021
756

Amazon розпочала тестування роботів для підвищення безпеки співробітників

Компанія запропонувала використовувати кілька ботів й інші технології, покликані знизити навантаження на співробітників

IT-гігант Amazon тестує автономні роботи, які здатні переносити предмети з мінімальним втручанням з боку людини, пише Engadget.

Робот “Bert” може вільно переміщатися складом з візками й товарами, “Scooter” — перевозить візки як поїзд, “Kermit”, більш схожий на вантажний автомобіль, перевозить порожні коробки з сумками, використовуючи магнітну стрічку й бірки для навігації.

Компанія розраховує ввести в експлуатацію робота “Scooter” як мінімум на одному об’єкті до кінця 2021 року. “Kermit” проходить випробування одночасно на декількох об’єктах.

Інші досягнення більшою мірою спрямовані на те, щоб зробити людські завдання більш зручними. Робот-прототип “Ernie” використовує свою руку, щоб захоплювати предмети з роботизованих полиць, аби робітникам не доводилося тягнутися вгору або нахилятися.

Amazon також використовує програмне забезпечення для захоплення рухів для вивчення типових складських завдань з метою модернізації обладнання та робочих процесів. Наприклад, він може змінити положення ручок на сумках.

Компанія сподівається, що проєкти, пов’язані з роботизацією, та інші зусилля в цьому напрямку допоможуть досягти мети зі скорочення “реєстрованих інцидентів” удвічі до 2025 року.

Роботизація може допомогти Amazon знизити травматизм, пише Engadget. Однак з іншого боку, компанія може зіткнутися з критикою через переваги технологій для поліпшення умов праці замість створення змін у своїй політиці.

Раніше влада штату Нью-Йорк звинуватила Amazon в нехтуванні безпекою в період пандемії коронавірусу.

Нагадаємо, виторг Amazon за перший квартал 2021 року досяг $108 млрд, а прибуток зріс більш ніж втричі. В компанії такі результати пояснюють зростанням продажів хмарного підрозділу та реклами.

Як писали раніше Investory News, компанія Agility Robotics зі штату Орегон представила двоногого робота Дігіта (Digit). Він зможе доставляти товари та посилки прямо до дверей, на будь-який поверх, а також надавати допомогу при стихійних лихах і в пошуково-рятувальних операціях.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram