Новини
30 Квітня 2021
713

Amazon відзвітував про рекордні результати за перший квартал

Тим часом акції Twitter знизилися на 11% після публікації фінансового звіту компанії

Виторг Amazon за перший квартал 2021 року досяг $108 млрд, а прибуток зріс більш ніж втричі, повідомляє CNBC.

Компанія очікує, що зростання доходів продовжиться й у другому кварталі, який стане третім поспіль, коли показник виторгу сягне понад $100 млрд. В Amazon такі результати пояснюють зростанням продажів хмарного підрозділу та реклами.

IT-гігант повідомив, що продажі у першому кварталі зросли до $108,52 млрд, що на 44% більше, ніж за аналогічний період роком раніше, прибуток зріс до $8,1 млрд (аналітики, опитані FactSet, прогнозували $105 млрд). За даними Refinitiv, прибуток у перерахунку на акцію становить $15,79 проти очікуваних $9,54.

Прогноз компанії на другий квартал року з продажу: від $110 до $116 млрд — вище прогнозу Волл-стріт у $108,6 млрд.

Продажі хмарного підрозділу компанії — Amazon Web Services (AWS) за квартал становлять $13,5 млрд, що на 32% більше, ніж минулого року. У першому кварталі AWS принесла операційний дохід обсягом $4,16 млрд, що вище консенсус-прогнозу FactSet ($3,87 млрд), на AWS доводиться майже 47% від загального операційного доходу Amazon.

Виторг реальних магазинів, зокрема Whole Foods Market і Amazon Books, продовжив падати у першому кварталі. Продажі знизилися на 16% до $3,9 млрд. При цьому глобальні продажі Amazon зростали швидше, ніж продажі у Північній Америці — міжнародний виторг зріс на 60% рік до року, американський — на 40%.

Операційний дохід компанії у другому кварталі, за прогнозами, становитиме від $4,5 млрд до $8 млрд, але $1,5 млрд належить направити на витрати, пов’язані з COVID-19. Понад $1 млрд компанія витратить на підвищення заробітної плати більш ніж півмільйону своїх співробітників у США.

Тим часом акції Twitter знизилися більш ніж на 11% у четвер, 29 квітня. Падіння відбулося після того, як компанія відзвітувала щодо підсумків першого кварталу та представила рекомендації на другий.

Компанія повідомила про виторг обсягом $1,04 млрд за квартал, що на 28% більше, ніж $808 млн роком раніше. Надалі Twitter чекає, що показник становитиме від $980 млн до $1,08 млрд.

Водночас за даними Refinitiv, аналітики Волл-стріт очікували орієнтир в середньому на $1,06 млрд. Прибуток на акцію становить 16 центів проти 14 центів, прогнозованих Refinitiv.

Загальна кількість монетизованих щоденних користувачів Twitter зросла на 7 млн ​​з четвертого кварталу, до 199 млн, не досягнувши рівня у 200 млн, як очікували аналітики. База користувачів зросла на 20% проти 2020 року.

До речі, цей квартал став першим для Twitter, коли у соцмережі не працював акаунт колишнього президента Дональда Трампа — його заблокували після подій 6 січня у Капітолії. Компанія також відзвітувала про рекламний дохід у $899 млн, який зріс на 32% у річному численні.

У соцмережі вважають, що наразі ще рано оцінювати вплив змін політики конфіденційності даних користувачів, які ввела Apple у своєму останньому за часом оновленні iOS 14.5. Twitter зазначив, що інтеграція з мережею SKAD від Apple дозволила компанії збільшити на 30% загальну кількість пристроїв iOS, які вона може охопити своєю пропозицією просування мобільних додатків (MAP).

Нагадаємо, інші IT-гіганти також підрахували свій виторг: Apple і Facebook збільшили прибуток вдвічі. Основна частка доходів Apple припадає на iPhone, Facebook збільшив прибуток завдяки зростанню обсягу реклами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram