Новини
30 Травня 2021
850

Робот буде доставляти посилки: Його творці надихалися страусами

Підйом на сходинки залишається для апаратів складним викликом

Інженери-робототехніки створюють різні моделі роботів, призначених для різних завдань. Компанія Agility Robotics зі штату Орегон представила двоногого робота Дігіта (Digit). Його хода нагадує людську, і ця особливість дає йому велику мобільність, якщо порівняти з іншими видами роботів.

Дігіт зможе доставляти товари та посилки прямо до дверей, на будь-який поверх, а також надавати допомогу при стихійних лихах і в пошуково-рятувальних операціях.

До теперішнього часу робот довів свою здатність йти через бруд і траву; він не впав, крокуючи оточеним водою дерев’яним мостом і не вийшов з ладу, стоячи на вулиці під сильним дощем.

Створюючи основу конструкції, розробники надихалися будовою страуса: робот, на їхню думку, має таку ж спритність і витривалість.

Його попередником були роботи Кессі (Cassie) і ATRIAS. Робота над ними велася протягом останнього десятиліття, що дозволило удосконалити характеристики пристрою.

Дігіт має рухливі стегна, що дозволяють йому рухатися назад, вперед, з одного боку в інший і одночасно обертати обидві ноги. У нього навіть є кісточки з автономним живленням: робот використовує їх, щоб стояти на місці без необхідності постійно рухати ногами, як це робить ATRIAS.

Зараз дослідники вдосконалюють конфігурацію ніг, що дозволить зменшити розмір двигунів, а також навчити пристрій підійматися сходинками.

Ця технологія також може бути корисна в медичній сфері, зокрема, для протеза кінцівок або екзоскелетів.

Investory News підготували цікаву добірку про робоів, схожих на тварин і комах. Докладніше за посиланням.

Тим часом, Єврокомісія запропонувала обмежити використання штучного інтелекту у сферах, де технологія може завдати серйозної шкоди суспільству. Зокрема пропонується заборонити алгоритми “соціальних рейтингів” й істотно обмежити застосування технологій розпізнавання осіб.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram