278

Роботи-собаки почали малювати як справжні митці

За їхні роботи платять до $40 тисяч

Агнешка Пілат — нетипова художниця. Вона не використовує пензлі, олівці чи навіть власні руки для створення своїх робіт. Натомість вона використовує роботів, зокрема роботів-собак виробництва Boston Dynamics, пише New York Post.

Пілат, яка народилася в Польщі, а зараз живе в США, витратила місяці на те, щоб навчити трьох чотирилапих роботів, на ім’я Бася, Ваня та Зайчик тримати пензлі у роті та переміщати їх великим полотном, створюючи абстрактне мистецтво.

Пілат сказала, що вперше захопилася собаками-роботами, коли побачила їх на YouTube. Вона зв’язалася з Boston Dynamics і запитала, чи може співпрацювати з ними. Компанія погодилася та навчила її користуватися собаками-роботами. Потім вона намалювала кілька портретів одного з них, перш ніж почала активно працювати з ними як зі своїми творчими компаньйонами.

Роботи були працювали протягом чотирьох місяців у Національній галереї Вікторії (NGV) у Мельбурні, Австралія. Експозиція отримала назву “Гетеробота”.

Зазначимо, що роботи діють абсолютно автономно. Вони використовують датчики, камери та штучний інтелект.

Для навігації у просторі роботи покладаються на QR-коди, які розкидані по простору. Коли їм потрібно відпочити та підзарядитися, вони повертаються до своїх док-станцій.

В результаті вийшла серія із 36 картин, які нагадують твори мистецтва, створені людьми. Деякі з цих картин продали на аукціоні за $40 тис.

Роботів можна побачити у процесі малювання на виставці, яка триватиме до 7 квітня. Тема виставки — генеративний ШІ.

Пілат сказала, що у 16 символах, зображених на картинах, закладено якусь мову.

Пилат каже, що хотіла використати свої художні навички, щоб навчити нове покоління митців та надати технологіям право голосу. Вона каже, що розглядає технології як форму життя і хоче дослідити їхній потенціал для творчості та самовираження.

Вона також каже, що хотіла кинути виклик сприйняттю технологій як холодних, знеособлених чи навіть загрозливих. Натомість вона хоче показати, що технології можуть бути теплими, грайливими та навіть створювати витвори мистецтва.

Нагадаємо, NASA створила роботів, які вміють збиратися в робоструктуру різних розмірів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram