Новини
13 Грудня 2023
328

Tesla вдосконалила Oprimus

Компанія розробила друге покоління свого робота

Компанія Tesla опублікувала відео, в якому продемонструвала вдосконалення свого прототипу людиноподібного робота. Відео виклали на акаунті робота в X (Twitter).

Робот називається Optimus. Він є частиною проєкту Tesla з розробки штучного інтелекту і використовує спеціальну нейронну мережу для виконання базових завдань. Під час останньої демонстрації компанія Tesla заявила, що зменшила вагу Optimus на 10 кг, і показала, як бот делікатно підіймає та обробляє яйце, використовуючи те, що описується як “тактильне відчуття на всіх пальцях”. У вересні Optimus було показано в окремому відео, де він сортує будівельні блоки за кольором.

На останньому відео також показано, як бот ходить по території заводу Tesla з припаркованими поруч Cybertruck, а також виконує присідання у спортзалі. Мета двоногого автономного гуманоїда — замінити людину у виконанні небезпечних або нудних завдань, йдеться на сайті Tesla.

Нагадаємо, компанія Agility Robotics наступного року відкриє фабрику RoboFab, де щороку вироблятимуть 10 тис. двоногих роботів-гуманоїдів.

Раніше Investory News писали, що крихітні біроботи з людських клітин сприяють зростанню нейронів без модифікацій ДНК. Учені з Університету Тафтса та Інституту Вісса в Гарварді спробували згенерувати біоробота з клітин трахеї людини.

Тим часом JPMorgan Chase заявив, що інструменти штучного інтелекту починають приносити дохід.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram