Новини
30 Квітня 2021
675

Гучне звільнення: Поліція Нью-Йорка повернула виробникові собаку-робота

Продукт Boston Dynamics лякав мешканців

Поліцейське управління Нью-Йорку поверне Digidog виробнику робототехніки Boston Dynamics після декількох місяців негативної реакції та глузувань, повідомляє NYDailyNews. Жителі порівняли чотириногого робота з похмурим науково-фантастичним жахіттям спостереження.

Джон Міллер, заступник комісара поліції Нью-Йорка з розвідки та боротьби з тероризмом, підтвердив, що в середу, 28 квітня, поліція Нью-Йорка розірвала свій контракт з Boston Dynamics і виступила проти критики інструменту штучного інтелекту.

Поліція вирішила спробувати використовувати механізм у своїх цілях торік. Робопса взяли в оренду за $94 тис. Правоохоронні органи планували направляти його в ті місця, куди офіцерам ходити небезпечно. Digidog оснащений камерами, ліхтариками та системою зв’язку.

Як підкреслили у відомстві, робота не збиралися використовувати для “спостереження за громадянами”, попри побоювання та претензії людей.

“Робот голосно пересувався, у нього були камери замість голови, миготливі датчики та динамік. При необхідності поліцейський міг використовувати його для спілкування. Це зовсім не схоже на стеження за кимось на вулиці”, — пояснює Міллер. — Невиправдані претензії та глузування, що робопес шпигує за людьми, завдали шкоди суспільній довірі до Digidog. Тепер ми втратимо це обладнання, хоча воно могло убезпечити поліцейських або постраждалих”.

Вперше собаку висміяв ведучий Daily Show Тревор Ноа в лютневому випуску. “Вау, собака-робот? Який класний спосіб для поліції показати, що у них занадто багато грошей”, — пожартував Ной.

Член міської ради Бен Каллос та інші згадували епізод серіалу “Чорне дзеркало” за участю роботизованої собаки-вбивці. У серії антологій наукової фантастики та жахів розповідається, як інновації у сфері технологій та соціальних мереж ведуть до непоправного.

Але заступник комісара поліції Нью-Йорка назвав коментарі безглуздими. Крім того, виявилося, що поліція орендувала робота без належного повідомлення міста.

“Нашому місту потрібно більше охорони громадського порядку, офіцерів, які спілкуються з жителями, а не страшних гаджетів у військовому стилі, які лякають людей”, — зазначив політик Скотт Стрінгер, представник демократичної партії з Верхнього Іст-Сайда, який ініціював “звільнення” робота.

Нагадаємо, в ЄС запропонували обмежити застосування штучного інтелекту. Порушників штрафуватимуть на суму обсягом до 6% від їх глобального доходу або на €30 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram