Новини
26 Січня 2022
884

Roblox відкрила 258 вакансій для створення метавсесвіту із зарплатою до $430 000

Компанія має близько 50 мільйонів активних користувачів щодня, п’ята частина з них молодша за 13 років

Ігрова онлайн-платформа Roblox відкрила 258 вакансій, в яких згадується термін “метавсесвіт”, пише Business Insider. Компанія дозволяє користувачам створювати та грати в ігри, створені іншими розробниками, та користується величезною популярністю серед дітей. У Roblox близько 50 млн активних користувачів щодня, приблизно п’ята частина з них молодша за 13 років.

Термін “метавсесвіт” виявився у всіх на слуху наприкінці 2021 року, коли Facebook перейменувалася в Meta і розповіла про своє бачення майбутнього інтернету, до якого доступ здійснюватиметься через віртуальну та доповнену реальність.

Технічний директор Roblox Деніел Стурман вважає, що метавсесвіт буде побудований на 3D-іграх, а також на віртуальних подіях, наприклад, виступах музичних артистів.

“Ми віримо в платформу, яка об’єднає мільярди користувачів для обміну 3D-досвідом, ми робимо це вже понад 15 років”, — розповів Стурман Business Insider.

Roblox відкрила наступні вакансії: фронтенд-розробник, бекенд-розробник та фулстек-розробник. Перевагою для кандидатів буде досвід роботи в галузі машинного навчання, фізики та графіки.

Програміст (software engineer) у Roblox може заробляти від $141 тис. до $215 тис. як базовий оклад, згідно з інформацією Foreign Labor Certification у США за 2021 рік. Суми не включають бонуси чи акції та поширюються лише на іноземних працівників.

Старший програміст може заробляти до $270 тис., а технічний директор (engineering director) — $430,5 тис. Стурман зазначив, що Roblox набирає співробітників усіх рівнів, від “випускників коледжів” до “найкращих у світі”.

Насамперед набір проходить у Сан-Матео, Каліфорнія, де розташована штаб-квартира Roblox. Процес найму досить тривалий. Кандидатам, які претендують на посади початкового рівня, потрібно надіслати резюме та мотиваційний лист.

Потім на них чекає співбесіда телефоном, після якої пропонується пройти два тести: одне — когнітивне, інше — технічне. Фінальний етап включає дві технічні співбесіди, співбесіду з менеджером, а потім з топменеджером.

Для кандидатів на позиції senior передбачено два раунди співбесід: перший — з трьома технічними інтерв’ю та бесіда з менеджером, другий — знайомство з директором команди та, можливо, з віцепрезидентом.

Нагадаємо, Періс Хілтон створила віртуальний острів Paris World на геймінговій платформі Roblox.

Як писали раніше Investory News, платформа levels.fyi опублікувала звіт за 2021 рік. У ньому зібрані компанії, які платили своїм розробникам різного рівня підготовки найбільше грошей минулого року. До списку увійшли Roblox, Stripe, Robinhood, Netflix та інші.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram