Новини
10 Грудня 2019
856

Остаточна сума у результаті IPO Saudi Aramco зросла до $29,4 мільярда

Загалом попит на акції компанії в понад чотири рази перевищив обсяг пропозиції

Остаточна сума, отримана у результаті IPO, в ході якого було розміщено 1,5% акцій саудівського нафтового гіганта Saudi Aramco, зросла з $25,6 млрд до $29,4 млрд шляхом опціону дорозміщення, повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що попит на акції компанії в понад чотири рази перевищив обсяг пропозиції. “У результаті чого папери були розміщені по верхній межі оголошеного діапазону – 32 ріали ($8,53) за акцію”, – йдеться у повідомленні.

Всього Саудівській Аравії вдалося продати інвесторам 1,5% акцій компанії за $25,6 млрд. “При цьому ще 450 млн акцій, або 15% від пропозиції, були відведені під опціон дорозміщення (опціон для стабілізації котирувань акцій після IPO)”, – зазначає видання.

І додає, що виходячи з ціни розміщення, компанія оцінена приблизно в $1,7 трлн, завдяки чому вона стала найдорожчою у світі та з великим відривом випередила американську Apple, чия ринкова капіталізація становить близько $1,2 трлн.

Як зазначає Reuters, минулого тижня міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдель Азіз бен Сальман аль-Сауд висловив упевненість, що ринкова капіталізація нафтового гіганта незабаром перевищить $2 трлн.

Раніше Investory News писали, що Saudi Aramco в ході IPO вдалося залучити $25,6 мільярда. До того ж, первинне публічне розміщення акцій стало найбільшим в історії, однак не виправдало високу оцінку в $2 трлн, яку довго чекав наслідний принц Мухаммед бен Салман.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram