Новини
8 Липня 2020
894

Організатори втечі Карлоса Гона з Японії отримали за це майже мільйон доларів

Наразі підозрювані заарештовані й домагаються звільнення під заставу

Колишній гендиректор альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон перевів $862,5 тисячі на адресу компанії, співвласником якої є 27-річний Пітер Тейлор, який підозрюється у сприянні втечі Гона з Токіо в Бейрут, повідомляє Reuters з посиланням на заяви американських прокурорів, які пролунали на судовому засіданні федерального суду Массачусетсу у вівторок, 7 липня.

Зазначається, що Майкл Тейлор і його син Пітер клопотали перед судом про звільнення з-під застави через те, що у виправному центрі, де вони відбувають арешт, 36 заарештованих і співробітників заразилися коронавірусом.

Своєю чергою їх адвокати заявили суду, що ордери на арешт і запити про екстрадицію батька й сина, отримані від японської прокуратури, засновані на помилкових висновках, і ніяких ризиків їх втечі не існує.

При цьому американська прокуратура пред’явила суду банківські перекази, зроблені в жовтні 2019 року у розмірі $540 тисяч і $322, 5 тисяч з банківського рахунку Гона у Парижі компанії Fox LLC, якою керує Пітер Тейлор разом зі своїм братом.

“За заявою прокуратури, ці перекази свідчать, що ресурси для втечі у заарештованих є. Отже, вони повинні залишитися під вартою. Суддя Дональд Кейбл відхилив прохання Тейлорів про скасування їх ордерів на арешт і не задовольнив клопотання про звільнення під заставу”, – зазначає видання.

Додається, що 3 липня токійська прокуратура запросила в американської влади можливість екстрадиції Тейлорів на підставі двосторонньої угоди США та Японії.

“Запит розглядатиме суд у штаті Массачусетс, остаточне рішення про видачу колишнього спецпризначенця й таємного агента, який працював на Близькому Сході, 59-річного Майкла Тейлора і його 27- річного сина Пітера прийме держдепартамент США. Тейлорів 20 травня заарештував на вимогу прокуратури суд у Бостоні”, – йдеться у повідомленні.

Представники прокуратури Бостона заявили тоді, що ордери на арешт двох американців були отримані від японських правоохоронних органів у січні 2020 року.

Того ж місяця в Туреччині заарештували чотирьох пілотів літаків, на яких Гон летів у Бейрут через Стамбул, і менеджера турецької авіакомпанії, який надав літаки для втечі. Вони звинувачуються в контрабанді людей.

Крім того двоє бортпровідників звинувачуються в тому, що вони не повідомили про незаконне переміщення людей через кордон. У середині травня обвинувальні висновки щодо цих семи фігурантів справи про втечу затвердив стамбульський суд, слухання призначалися на липень.

Японське слідство підозрює, що Тейлор і його син у грудні 2019 року зустрілися в одному з токійських готелів з Карлосом Гоном, який перед цим безперешкодно втік з-під домашнього арешту. Вони разом потягом приїхали до міста Осака на південному заході головного японського острова Хонсю.

У його міжнародному аеропорту ексменеджера пронесли без огляду в ящику для звукової апаратури в приватний бізнес-джет, який 29 грудня вилетів до Туреччини. Там бізнесмен пересів до іншого приватного літака, що доставив його до Лівану, де він наразі й знаходиться.

Карлос Гон, який має громадянство Франції, Бразилії та Лівану, був заарештований токійською прокуратурою 19 листопада 2018 року.

Йому пред’явили звинувачення в зловживанні довірою, фальсифікації фінансових звітів про доходи та шахрайство. Він неодноразово заперечував свою провину. Слідство, зокрема, вважає, що він не задекларував належним чином свою винагороду у 9 млрд єн (понад $80 млн) у якості голови ради директорів Nissan з 2010 по 2018 р.

Раніше Investory News писали, що колишній глава Nissan Карлос Гон створив фонд для інвестицій у технологічні стартапи Кремнієвої долини. Кошти для інвестування він залучив від топменеджера оманського партнера Nissan.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram