Новини
17 Січня 2020
1 069

Накладено арешт на банківські рахунки Київметробуд

Це було зроблено “для запобігання шахрайському заволодінню бюджетними коштами” під час будівництва ділянки метро на Виноградар

В четвер, 16 січня, слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва наклав арешт на грошові кошти на банківських рахунках ПАТ “Київметробуд” та його відокремлених підрозділів. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, за клопотанням якого було накладено арешт.

Повідомляється, що це було зроблено “для запобігання шахрайському заволодінню бюджетними коштами” під час будівництва ділянки метро на житловий масив Виноградар. За цим фактом відкрито кримінальне провадження.

У подальшому Офіс Генпрокурора звернеться до суду з клопотанням про передачу цих коштів в Агентство з розшуку та менеджменту активів, аби виплати на будівництво метро надалі контролювала держава.

В п’ятницю, 16 січня, на під час прес-конференції голова наглядової ради Київметробуду Олег Токарев заявив, що терміни будівництва зірвано і запуск двох станцій метро переноситься на рік. Головний інженер будівництва метро на Виноградар Євген Шатайкін оцінив відставання не менш як на сім-вісім місяців.

Нагадаємо, в оновленому Генплані Києва, представленому в Київській міській державній адміністрації, йдеться про те, що столичне метро незабаром побільшає на цілих чотирнадцять станцій завдяки будівництву нових ліній і продовженню вже існуючих гілок метрополітену.

Як передбачалося, перший етап будівництва за планом триватиме сім років, за цей час планують побудувати 16,4 км ліній метро, ​​а також 14 станцій.

Так, Святошинсько-Броварську лінію подовжать від станції “Академмістечко” в сторону залізничного пункту “Новобіличі”, а Сирецько-Печерську — від станції “Сирець” в сторону житлового масиву Виноградар.

На Оболонсько-Теремківській лінії проведуть відгалуження від станції “Іподром” уздовж Кільцевої дороги в бік вулиці Д. Луценко.

У планах також будівництво четвертої — Подільсько-Воскресенської лінії — від станції “Глибочицька” до станції “Райдужна”.

Планується відкриття давно замороженої станції “Львівська брама”, яка розташована між “Золотими Воротами” і “Лук’янівській”.

А між станціями “Золоті ворота” та “Театральна” планують побудувати другий пересадочний вузол.

На червоній лінії метро буде побудований другий вихід-вхід на станцію “Вокзальна”.

Також в планах розробників запуск нової, п’ятої лінії підземки.

Як писали раніше Investory News, до квітня 2020 р. на 10 станціях столичного метро – Академмістечко, Житомирська, Святошин, Нивки, Мінська, Героїв Дніпра, Оболонь, Сирець, Дорогожичі та Лук’янівська – запустять 4G Internet. Інтернет-зв’язок на всіх інших станціях та тунелях з’явиться наприкінці 2020 – початку 2021 рр.

Нагадаємо, Печерським районним судом Києва накладено арешт на весь цілісний майновий комплекс публічного АТ “Миколаївський суднобудівний завод “Океан”. Прокуратура притягує до відповідальності осіб, що штучного довели компанію до банкрутства.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram