Новини
19 Грудня 2019
831

Nvidia отримає схвалення ЄС на придбання Mellanox Technologies за $6,8 мільярда

Цією угодою компанія зможе розширити свій бізнес з випуску рішень для дата-центрів

Американська компанія Nvidia впевнена, що отримає антимонопольне схвалення ЄС на придбання Mellanox Technologies за $6,8 млрд, повідомляє Reuters з посиланням на джерела, знайомі з цим питанням.

Nvidia, відома своїми потужними ігровими графічними чіпами, прагне розширити свій бізнес центрів обробки даних і штучного інтелекту за допомогою поглинання, найбільшої угоди, яка допоможе їй успішно конкурувати з Intel.

Європейська комісія, яка повинна прийняти рішення по угоді до 19 грудня включно, від коментарів відмовилася. Nvidia і Mellanox також не прокоментували цю новину.

Влада США вже уклали угоду без будь-яких умов, в той час як схвалення все ще очікується в Китаї, де у Mellanox є великі клієнти, такі як Alibaba і Baidu.

Як повідомляє агенція, Nvidia вела боротьбу за придбання Mellanox з декількома компаніями, зокрема з Intel, Xilinx та іншими виробниками чіпів. Крім того, в пресі з’являлася інформація про інтерес Mellanox з боку Microsoft.

Втім, для Nvidia придбання Mellanox виглядає привабливим, оскільки компанія багато інвестує в прискорювачі штучного інтелекту на базі графічних процесорів і власне високошвидкісне з’єднання, яке отримало назву NVLink. Тепер Nvidia зможе цю апаратну екосистему мережевими картами й комутаторами випускати під власним брендом.

Угода з Mellanox стане найбільшим для Nvidia придбанням, який посилить позиції компаній на ринку дата-центрів і дозволить послабити залежність американського виробника від ігрової галузі.

Як писали раніше Investory News, компанія Amazon.com Inc розробила друге, більш потужне покоління процесорних мікросхем для центрів обробки даних. Аналітики очікують, що хмарний підрозділ Amazon забезпечить продаж у $34,9 млрд.

Нагадаємо також, японська корпорація Panasonic продасть свій бізнес з виробництва мікрочіпів тайванській компанії Nuvoton Technology через реструктуризацію, а також різні перешкоди, пов’язані з торговими розбіжностями між Китаєм та США.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram