Новини
28 Листопада 2019
775

Panasonic продасть свій бізнес з виробництва мікрочіпів тайванській компанії

Збиток Panasonic Semiconductor Solutions за підсумками 2018 фінансового року склав близько $215 мільйонів

Фото: David Paul Morris/Bloomberg

Японська корпорація Panasonic продасть свій бізнес з виробництва мікрочіпів тайванській компанії Nuvoton Technology через реструктуризацію, а також різні перешкоди, пов’язані з торговими розбіжностями між Китаєм та США. Про це повідомляє видання Nikkei.

Йдеться про продаж дочірньої фірми Panasonic Semiconductor Solutions, яка займається розробкою, виробництвом і продажами напівпровідників.

Panasonic в останні роки намагався надати нового імпульсу свому бізнесу, пов’язаному з мікрочіпами, зокрема шляхом співпраці з автовиробниками та поставками комплектуючих для управління акумуляторними системами на електромобілях.

Проте реабілітувати цей підрозділ так і не вдалося. За підсумками 2018 фінансового року, який завершився в березні 2019 р., збиток Panasonic Semiconductor Solutions склав близько $215 млн.

Nuvoton Technology постачає мікроконтролери та мікросхеми для Hewlett-Packard (HP), Dell і Microsoft.

Panasonic почала виробляти напівпровідники в 1952 р. й до 1990-х рр. вважалася однією з провідних на світовому ринку в цій галузі. Однак за останні роки на фоні зміцнення позицій конкурентів з інших країн Азії, зокрема Китаю, корпорація стала зазнавати збитків.

Аналогічна ситуація для Panasonic склалася й у сфері виробництва рідкокристалічних дисплеїв. Від цього бізнесу компанія планує відмовитися у 2021 р.

Як раніше писали Investory News, південнокорейський виробник електроніки Samsung Electronics планує до 2030 р. інвестувати 133 трлн вон ($116,4 млрд) в бізнес з виробництва мікросхем. До 2030 року загальний обсяг інвестицій має досягнути $116,4 млрд.

Як відомо, Китай створив другий інвестиційний фонд з фокусом на напівпровідники в розмірі 204 млрд юанів (близько $29 млрд). Інвесторами фонду стали Міністерство фінансів, державні компанії та уряди регіонів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram