Новини
28 Листопада 2019
1 321

Amazon готує більш потужний чіп для Центру обробки даних

Аналітики очікують, що хмарний підрозділ Amazon забезпечить продаж у $34,9 мільярда

Компанія Amazon.com Inc розробила друге, більш потужне покоління процесорних мікросхем для центрів обробки даних, повідомляє Reuters з посиланням на два джерела, знайомих з цим питанням.

За їхніми словами, новий чіп Amazon Web Services використовує технологію Arm Holdings, що належить Softbank Group Corp. Одне з джерел, знайомих з цим питанням, сказав, що він буде як мінімум на 20% швидше першого чіпа Amazon на базі Arm під назвою Graviton, який був випущений в минулому році як недорогий варіант для простіших обчислювальних задач.

Якщо зусилля по створенню мікросхем Amazon Web Services будуть успішними, це може знизити залежність пристрою від Intel Corp і Advanced Micro Devices Inc для серверних мікросхем.

Представник Amazon відмовився коментувати майбутні продукти або послуги. Arm Holdings також відмовився від коментарів.

Як пише агенція, в хмарних обчисленнях підприємства здають в оренду сервери в Amazon замість того, щоб запускати власні дата-центри. Аналітики очікують, що хмарний підрозділ Amazon забезпечить продаж в $34,9 млрд у 2019 р., згідно з даними IBES від Refinitiv.

Хмарні обчислення стали великим бізнесом для виробників чіпів в центрах обробки даних. Intel контролює понад 90% ринку серверних процесорів, а AMD контролює більшу частину решти.

Група центрів обробки даних Intel отримала майже половину загального операційного прибутку компанії в минулому році.

Також, більшість серверних чіпів йдуть у хмару. За інформацією Reuters, у 2018 р. майже 65% продажів чіпів в центрах обробки даних Intel доводилося на постачальників хмарних і комунікаційних послуг.

Нагадаємо, японська корпорація Panasonic продасть свій бізнес з виробництва мікрочіпів тайванській компанії Nuvoton Technology через реструктуризацію, а також різні перешкоди, пов’язані з торговими розбіжностями між Китаєм та США.

Як відомо, компанія Amazon підтвердила плани запуску нового продуктового бренду  супермаркетів, які будуть відрізнятися від мережі Whole Foods, яку компанія придбала два роки тому. Amazon опублікувала чотири списки вакансій для свого першого продуктового магазину в передмісті Лос-Анджелес.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram