Новини
12 Листопада 2019
1 188

Amazon запустить нову мережу продуктових магазинів

Нові супермаркети будуть відрізнятися від формату мережі Whole Foods, яку компанія придбала два роки тому

Компанія Amazon підтвердила плани запуску нового продуктового бренду  супермаркетів, які будуть відрізнятися від мережі Whole Foods, яку компанія придбала два роки тому. Amazon опублікувала чотири списки вакансій для свого першого продуктового магазину в передмісті Лос-Анджелеса, повідомляє Bloomberg.

Офіційний представник Amazon підтвердила пошук кандидатів на посади, зазначивши, що магазин повинен відкритися у 2020 р. За її словами, цей бренд буде існувати окремо від мережі Whole Foods Market, який також належить Amazon.

Як розповіла представник компанії, у новій мережі, на відміну від магазинів Amazon Go, де немає кас, будуть звичайні каси.

Amazon купила Whole Foods у 2017 р. за $13,7 млрд, проте, як пише видання, не досягла значного прогресу на американському продуктовому ринку, який оцінюється в $900 млрд.

Бренд Whole Foods прискіпливий до того, що дозволено розміщувати на полицях його магазинів, дотримуючись образу, згідно з яким він продає здорову їжу.

Amazon водночас хоче дати клієнтам все, чого вони хочуть. Так, наприклад, конкурент компанії – Walmart, що займає близько 25% всіх витрат на бакалію в США, продає такі товари, як Pepsi та Cheetos, які покупці не можуть знайти в Whole Foods.

А от компанія “Український рітейл” Ріната Ахметова закриває свою мережу супермаркетів “Брусничка”, робота якої зосереджена в Донецькій, Луганській, Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській областях. Компанія заборгувала постачальникам продуктів на понад 650 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram