Новини
11 Листопада 2019
1 014

Компанія Ріната Ахметова закриває мережу супермаркетів “Брусничка”

Компанія заборгувала постачальникам продуктів на понад 650 млн грн

Компанія “Український рітейл” Ріната Ахметова закриває свою мережу супермаркетів “Брусничка”, робота якої зосереджена в Донецькій, Луганській, Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській областях. Місяць тому стартувала процедура банкрутства компанії. Про це повідомляє видання НВ Бізнес з посиланням на власні джерела — двох директорів торгових мереж і керівника девелоперської компанії.

Магазини мережі вже почали поступово закривати. Генеральний директор “Українського рітейлу” Євген Хворостянко підтвердив, що “Брусничка” йде з ринку.

“Мережа “Брусничка” спочатку створювалася як регіональна з фокусом на Донецьку та Луганську області. З моменту початку воєнного конфлікту на Донбасі “Український рітейл” позбувся 53 магазинів, що залишилися на непідконтрольній території. Це були найбільші магазини в мережі “Брусничка”, які приносили 80% всього прибутку”, – розповів він.

Мережа переїхала в Дніпро і спробувала розвиватися, але нічого не виходило, не змогли впоратися з конкуренцією.

Як пише видання, відхід з ринку торговельної мережі Ріната Ахметова може виявитися не надто простим і тихим. Загальна кредиторська заборгованість компанії становить 1,098 млрд грн. Банкам компанія повинна близько 186 млн грн, співробітникам — 6,5 млн грн. Але найбільша заборгованість в розмірі 652 млн грн у рітейлера перед постачальниками.

Активів компанії не вистачить, щоб розрахуватися з усіма боргами. Балансова вартість активів “Українського рітейла” становить близько 223 млн грн, а розмір дебіторської заборгованості — близько 34 млн грн.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України (АМКУ) за порушення законодавства про захист економічної конкуренції оштрафував ТОВ “Корум Україна” (з групи СКМ Ріната Ахметова) на 53 млн грн і АТ “НПК” Гірські машини “на 3,3 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram