Новини
11 Листопада 2019
961

Компанія Ріната Ахметова закриває мережу супермаркетів “Брусничка”

Компанія заборгувала постачальникам продуктів на понад 650 млн грн

Компанія “Український рітейл” Ріната Ахметова закриває свою мережу супермаркетів “Брусничка”, робота якої зосереджена в Донецькій, Луганській, Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській областях. Місяць тому стартувала процедура банкрутства компанії. Про це повідомляє видання НВ Бізнес з посиланням на власні джерела — двох директорів торгових мереж і керівника девелоперської компанії.

Магазини мережі вже почали поступово закривати. Генеральний директор “Українського рітейлу” Євген Хворостянко підтвердив, що “Брусничка” йде з ринку.

“Мережа “Брусничка” спочатку створювалася як регіональна з фокусом на Донецьку та Луганську області. З моменту початку воєнного конфлікту на Донбасі “Український рітейл” позбувся 53 магазинів, що залишилися на непідконтрольній території. Це були найбільші магазини в мережі “Брусничка”, які приносили 80% всього прибутку”, – розповів він.

Мережа переїхала в Дніпро і спробувала розвиватися, але нічого не виходило, не змогли впоратися з конкуренцією.

Як пише видання, відхід з ринку торговельної мережі Ріната Ахметова може виявитися не надто простим і тихим. Загальна кредиторська заборгованість компанії становить 1,098 млрд грн. Банкам компанія повинна близько 186 млн грн, співробітникам — 6,5 млн грн. Але найбільша заборгованість в розмірі 652 млн грн у рітейлера перед постачальниками.

Активів компанії не вистачить, щоб розрахуватися з усіма боргами. Балансова вартість активів “Українського рітейла” становить близько 223 млн грн, а розмір дебіторської заборгованості — близько 34 млн грн.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України (АМКУ) за порушення законодавства про захист економічної конкуренції оштрафував ТОВ “Корум Україна” (з групи СКМ Ріната Ахметова) на 53 млн грн і АТ “НПК” Гірські машини “на 3,3 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram