Новини
18 Лютого 2021
1 255

“Сільпо” купує мережу супермаркетів “Фуршет”

Антимонопольний комітет дав дозвіл на придбання

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив ТОВ “Сільпо-Фуд”, що входить у торгово-промислову групу (ТПГ) Fozzy Group (Київ), купити мережу супермаркетів “Фуршет”. “Сільпо” заявляє про попередню угоду щодо передачі частини супермаркетів, пише Інтерфакс-Україна.

“Сільпо-Фуд” досяг попередньої угоди з мережею “Фуршет” про можливість передачі в управління “Сільпо-Фуд” частини супермаркетів, що працюють під ТМ “Фуршет”. Реалізація проекту почнеться, якщо буде отримано дозвіл АМКУ”, — повідомили агенції у прес-службі Fozzy Group.

Як зазначено в повідомленні АМКУ, учасники концентрації відмовилися від покупки активів в населених пунктах, де їх частки були значними, а концентрація могла б призвести до обмеження конкуренції.

Так, після аналізу діяльності учасників у Вінниці, Івано-Франківську, Калуші, Кам’янському, Кам’янець-Подільському, Коростишеві, Малині, Нетішині, Нікополі, Обухові, Полтаві, Прилуках, Смілі, Трускавці, Умані, Хмельницькому, Черкасах, Ірпені, Києві, Кривому Розі та Кропивницькому, АМКУ вирішив, що частки учасників на цих ринках за підсумками 2019 року і дев’ять місяців 2020 року не перевищують 30%.

Таким чином, за рішенням АМКУ, заявлена ​​концентрація не призведе до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України. Тож, відомство надало відповідний дозвіл.

Згідно з інформацією на сайті “Фуршет”, до теперішнього часу в мережу входять 25 магазинів у різних регіонах країни, зокрема 11 у Києві.

Єдиним акціонером компанії є ПрАТ “Anthousa Limited” (Велика Британія) зі статутним капіталом 2 млн грн, наглядову раду якої очолює депутат Київради Ігор Баленко.

Як повідомлялося, Господарський суд Дніпропетровської області 18 січня 2021 року відкрив провадження у справі про банкрутство дочірнього підприємства “Ритейл Центр”, що володіє мережею супермаркетів “Фуршет”, ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів і процедуру розпорядження майном боржника.

За даними Retailers.ua, постачальники мережі “Фуршет” 20 січня отримали лист від директора “Ритейл Центру” В’ячеслава Купченко про початок процедури банкрутства і введення мораторію на виплати кредиторам. Крім того, видання зазначає, що про заборгованість “Ритейл Центру” заявили також компанії “Глобал Спірітс Європа” (10,9 млн грн), “Немиринецький харчовий комбінат” (6,8 млн грн), “Житомирський м’ясокомбінат” (6,2 млн грн), “Катеринославхліб” (5,5 млн грн) та ін.

Мережа продовольчих супермаркетів “Сільпо” заснована у 1998 році. Станом на січень 2021 року становить 273 магазини, включаючи чотири делікатес-маркети Le Silpo.

Нагадаємо, під час пандемії COVID-19 постраждали практично всі бізнес-процеси, зокрема на ринках торгової нерухомості в усьому світі та в країнах ЦСЄ-17 (Центрально-Східної Європи).

Тим часом Індекс споживчих настроїв українців, після зростання у 2019 році на 29,9 п. — до 92,9 п. у 2020 році знизився на 26,3 п. — до 65,9 п. за 200-бальною шкалою: українці завершили 2020 рік з меншим рівнем споживчого оптимізму.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram