Новини
1 Лютого 2021
967

Відкрився перший в Україні магазин IKEA

В оффлайн-магазині не буде традиційного відділу харчування

Фото: Костянтин Мельницький

Сьогодні, 1 лютого, в Blockbuster Mall відкрився перший в Україні оффлайн-магазин шведської компанії IKEA, найбільшого у світі ритейлера меблів і товарів для дому. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу представництва IKEA в Україні.

На першому етапі в магазині в наявності буде близько 2 тис. товарів. Магазин відкрився без традиційного відділу харчування, який як правило є в магазинах компанії в інших країнах.

Магазин розділений на зони. Це товари, які присвячені гостинним, спальням, кухням, а також різним аксесуарам — свічки, підставки, подушки та інше. Родзинка магазину — можливість купити б/в меблі, які компанія теж завозить зі Швеції. Вона обходиться покупцям в середньому на 30-50% дешевше, якщо порівняти з аналогічною, але новою.

Фото: Костянтин Мельницький

Також створені невеликі кімнати-прототипи квартир площею 30 кв. м і 50 кв. м, в яких розставлені всі меблі. Основна мета — показати потенційним споживачам не тільки товари, але ідеї про те, як може виглядати їх квартира.

Повідомляється також, що під час епідемії коронавірусу магазин буде працювати з дотриманням протиепідемічних заходів, наприклад соціальна дистанція, обов’язкове носіння масок, перевірка температури та регулярна дезінфекція приміщення.

Фото: Костянтин Мельницький

“Згідно з чинним обмеженням, в магазині зможуть перебувати максимум 500 осіб одночасно”, — зазначили в IKEA.

Як відомо, у травні 2020 року компанія ІКЕА запустила онлайн-магазин в Україні.

Рішення про вихід на український ринок компанія прийняла у вересні 2017 року. Згідно з планами компанії, в Києві повинен був з’явитися магазин міського формату (city store). Спочатку в IKEA повідомляли, що його відкриють влітку 2019 року в ТРЦ Ocean Mall у столиці.

Фото: Костянтин Мельницький

Пізніше в корпорації повідомили, що магазин відкриють до кінця 2019 року. У липні того ж року IKEA запустила сайт для українських споживачів і почала підбір персоналу для магазину в Києві. Згодом, IKEA підписала договір про відкриття магазину площею близько 6 тис. кв. м у ТРЦ Blockbuster Mall.

Розвитком мережі в Україні займається “IKEA Південно-Східна Європа”, яка є частиною IKEA Group (Ingka Holding BV). Компанія займається роздрібним бізнесом IKEA в Хорватії, Сербії, Румунії та Словенії.

Нагадаємо, материнська компанія IKEA, Ingka Group придбала понад 4,5 тис. га лісів в Джорджії, США, в яких активно йде вирубка. Стратегія компанії спрямована на досягнення “позитивного впливу на клімат”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram